Ο Βινιάλες στην pole, o Λορένθο 2ος και ο Μέγας Ρόσι 3ος!

14ος Γύρος - Gran Premio Movistar de Aragón

Ο Βινιάλες στην pole, o Λορένθο 2ος και ο Μέγας Ρόσι 3ος!

Ο Βινιάλες στην pole, o Λορένθο 2ος και ο Μέγας Ρόσι 3ος!

Τρομερές Κατατακτήριες με τον Μάρκεζ να πέφτει και τον Βινιάλες να παίρνει την pole position. Ο Λορένθο βρίσκει τον δρόμο του και ανεβαίνει 2ος ενώ ο γίγαντας Βαλεντίνο Ρόσι καταφέρνει μια τρομερή 3η θέση παρά το σπασμένο του πόδι!

Με έναν Λορένθο να έρχεται φουριόζος παίρνοντας την πρώτη θέση και τον Ζαρκό να περνά και αυτός, στο Q2, ολοκληρώθηκε η διαδικασία του Q1.

Με όλα τα βλέμματα να είναι στραμμένα στον Βαλεντίνο Ρόσι και στην προσπάθεια του, να βρεθεί ψηλά στην εκκίνηση του αγώνα ξεκίνησε το Q2 με τον Μάρκεζ να δείχνει από νωρίς ποιός είναι το αφεντικό καθώς αμέσως βρέθηκε στην κορυφή των χρόνων.

Ευχάριστη έκπληξη η επίδοση το Μίκα Κάλιο με ΚΤΜ, ο οποίος βρέθηκε προσωρινά 2ος και έδειξε σε όλους πόσο καλός οδηγός είναι καθώς ως έξτρα συμμετοχή, ξεπέρασε τους δύο επίσημους οδηγούς της ΚΤΜ.

Μέχρι την είσοδο των μοτοσυκλετών για αλλαγή ελαστικών, η σειρά ήταν Μάρκεζ 1ος, Βινιάλες 2ος, Λορένθο 3ος, Πεδρόσα 4ος, Κράτσλοου 5ος, Κάλιο 6ος... για την ώρα.

Με την εκκίνηση της δεύτερης σοβαρής προσπάθειας όλων ο Ρόσι έκλεψε τις εντυπώσεις. Αυτός ο ηλικιωμένος πολυπρωταθλητής, αυτός ο τύπος που έσπασε το πόδι του σε δύο σημεία πριν από 23 ημέρες, αυτός ο δαχτυλοδειχτούμενος θρύλος που πήγε στην συνέντευξη τύπου με... πατερίτσα κατάφερε και ανέβηκε στην πρώτη θέση των χρόνων! Εκπλήσσοντας εχθρούς και φίλους!

Ταυτόχρονα στον γρήγορο γύρο του έπεσε ο Μάρκεζ χάνοντας κάθε ελπίδα να συνεχίσει, ενώ οι Λορένθο και Βινιάλες κατάφεραν στα τελευταία λεπτά, να κλέψουν την pole position από τον «Γιατρό» ρίχνοντάς τον στην 3η θέση.

Παρ' όλα αυτά, και η 3η θέση του Ρόσι είναι ένας μικρός θρίαμβος.

Είχαμε χαμόγελα από όλους στις πρώτες 3 θέσεις, με τον Βινιάλες χαρούμενο που βρίσκει πάλι την φόρμα του, τον Λορένθο που βρίσκει τρόπο να οδηγήσει την δύσκολη Ducati του και να ανέβει 2ος και φυσικά τον Ρόσι που παρά το σπασμένο του πόδι βρίσκεται 3ος και στην πρώτη σειρά της εκκίνησης. Σίγουρα αύριο θα δούμε έναν τρομερό αγώνα.

Η τελική κατάταξη του Q2 είναι η εξής:

H σειρά εκκίνησης του αγώνα είναι η εξής:

Best of internet