320 χλμ./ώρα πήγαινε η Porsche του δυστυχήματος με τους 4 νεκρούς (vid)

Πέτρος Πιτσίνης
320 χλμ./ώρα πήγαινε η Porsche του δυστυχήματος με τους 4 νεκρούς (vid)
Στην ιλιγγιώδη ταχύτητα και σε μία αποτυχημένη προσπέραση οφείλεται το τραγικό δυστύχημα με μία Porsche σε παράδρομο της Αθηνών – Λαμίας, όπου έχασαν τη ζωή τους τέσσερα άτομα, μεταξύ των οποίων και ένα τρίχρονο αγόρι με τη μητέρα του.

Φως στο τραγικό δυστύχημα της 26ης Φεβρουαρίου ρίχνει η έκθεση πραγματογνωμοσύνης, που δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα «Εθνος». Στο δυστύχημα έχασαν τη ζωή τους τέσσερις άνθρωποι και για τα αίτιά του είχαν κυκλοφορήσει πολλά σενάρια, όπως π.χ. για φθαρμένα ελαστικά στην Porsche, η οποία το είχε προκαλέσει.

Σύμφωνα με την έκθεση, το συγκεκριμένο αυτοκίνητο που οδηγούσε ο νεαρός Γιώργος Βακάκης, είχε αναπτύξει τη στιγμή του δυστυχήματος ταχύτητα 320 χλμ./ώρα, όταν έπεσε πάνω στο σταθμευμένο Honda του Υπάτιου Πατμάνογλου, όπου βρήκαν τραγικό θάνατο η 33χρονη σύζυγός του και ο τρίχρονος γιος τους, όπως επίσης ο οδηγός και ο συνοδηγός της Porsche. Η σύγκρουση ήταν τόσο σφοδρή, ώστε τα δύο οχήματα κόπηκαν στη μέση, ο κινητήρας του Honda πετάχτηκε 85 μέτρα μακριά και τα καύσιμα του ρεζερβουάρ του εξαϋλώθηκαν.

Αντίθετα με τις πρώτες εικασίας, τα ελαστικά της Porsche βρίσκονταν σε καλή κατάσταση, διέθεταν πάχος πέλματος έξι χιλιοστών – με κατώτατο όριο τα 1,6 χιλιοστά – και δεν έδειξαν σημάδια υπερθέρμανσης ή αποκόλλησης.

Φαίνεται, ότι καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη του φρικτού δυστυχήματος έπαιξε η προσπάθεια της Porsche να προσπεράσει με ιλιγγιώδη ταχύτητα μία Mercedes. Οπτικό υλικό διάρκειας 2,5 δευτερολέπτων από κάμερα ασφαλείας δείχνει, ότι το αριστερό ελαστικό της Porsche ήρθε σε επαφή με το τσιμεντένιο διαχωριστικό της εθνικής οδού, οπότε άρχισε να εμφανίζει διαρροή αέρα και να χάνει ο οδηγός τον έλεγχο του οχήματος. Η Porsche παρέκκλινε τελικά προς τα δεξιά και χτύπησε πάνω στο σταθμευμένο όχημα με τη μητέρα και αγοράκι, που δεν είχαν καμία πιθανότητα επιβίωσης.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!