Αγοράζει την FCA η Hyundai;

Gazzetta team
Αγοράζει την FCA η Hyundai;
Φήμες θέλουν τη Hyundai να ενδιαφέρεται για την απόκτηση της Fiat Chrysler Automobiles, αν και κάτι τέτοιο δεν επιβεβαιώνεται προς το παρόν.

Η Fiat Chrysler Automobiles έχει αρκετά μεγάλο χρέος κι εδώ και αρκετό καιρό σκοπεύει να πουλήσει τις Maserati και Magnetti Marelli, όμως αυτή τη φορά φαίνεται ότι εμφανίστηκε υποψήφιος για την απόκτηση μεγάλου μεριδίου των μετοχών της εταιρείας.

Σύμφωνα με φήμες, τον ρόλο αυτό έχει η Hyundai, αν και κάτι τέτοιο δεν επιβεβαιώνεται προς το παρόν από τους Κορεάτες. Μάλιστα, όπως λένε οι αναλυτές, μία τέτοια αγορά θα μπορούσε να επωφελήσει τη Huyndai και να βοηθήσει την FCA να επεκτείνει τις λειτουργίες της στις ΗΠΑ και την Ευρώπη.

Επίσης, τονίζεται πως μία τέτοια κίνηση θα κόστιζε 9,83 δις δολάρια στην κορέατικη φίρμα, με το κόστος να περιορίζεται στα 4,95 δις δολάρια, σε περίπτωση που εξαιρέσει τις Maserati και Magneti Marelli. Τέλος, να σημειωθεί ότι οι δύο εταιρείες συνολικά έχουν κατασκευάσει 11,5 εκατομμύρια οχήματα, τη στιγμή που τον περασμένο μήνα ο Σέρτζιο Μαρκιόνε είχε ζητήσει υποψήφιο για συγχώνευση.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!