350 ίπποι και μπόλικα αναβολικά για το Fiat 500! (vid)

350 ίπποι και μπόλικα αναβολικά για το Fiat 500! (vid)

350 ίπποι και μπόλικα αναβολικά για το Fiat 500! (vid)

Με τον 1.750 TBi της Alfa Romeo 4C και πολλές ακόμη τροποποιήσεις, αυτό είναι το πιο... τουμπανιασμένο πεντακοσαράκι που έχουμε δει ποτέ! 

Η Abarth έχει «περιποιηθεί» το Fiat 500 δίνοντάς μας αρκετές γρήγορες εκδόσεις του, όμως ο κόσμος της βελτίωσης δεν έχει όρια και η εταιρεία Gran Torino Engineering το αποδεικνύει, τοποθετώντας στο μικρό αυτοκίνητο τον 1.750 TBi της Alfa Romeo (Giulietta Veloce, 4C, παλαιότερα οι 159/Brera)! 

Το εν λόγω μηχανικό σύνολο έχει παρουσιαστεί με διαφορετικές τιμές ισχύος, με την πιο πρόσφατη εκδοχή του να αποδίδει 240 ίππους. Όμως αυτό δεν φτάνει στον βελτιωτικό οίκο και τον ρύθμισαν στα 350 άλογα! Ο τούρμπο τετρακύλινδρος τοποθετήθηκε στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου και βέβαια ήρθαν πολλές άλλες αναβαθμίσεις για να πλαισιώσουν όλη αυτή τη δύναμη. 

Τα φρένα προέρχονται από την Brembo και οι δαγκάνες είναι εξαπίστονες εμπρός και τετραπίστονες πίσω, ενώ η ανάρτηση έχει την υπογραφή της κορυφαίας Ohlins. 

Οι σφυρήλατες ζάντες αλουμινίου των 19 ιντσών ήταν απαραίτητες για να «χωρέσει» το σύστημα πέδησης και τέλος, η μετάδοση της κίνησης γίνεται στους πίσω τροχούς, μέσω ενός χειροκίνητου σασμάν! Μόλις 100 μονάδες του φοβερού αυτού 500 θα κατασκευαστούν, με τις τιμές να ξεκινούν από τις 150.000€! Αν ο πελάτης το επιθυμεί, μπορεί να τοποθετηθεί και το αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη TCT της Alfa Romeo. Δείτε το βίντεο, δίνοντας βάση στο φοβερό ήχο των εξατμίσεων! 

Giannini 350 GP: RWD Fiat 500 w/ Alfa 4C Engine & Push-Rod Suspensions!!

Best of internet