Αμετάβλητα τα τέλη κυκλοφορίας για τα νεότερα αυτοκίνητα

Gazzetta team
Αμετάβλητα τα τέλη κυκλοφορίας για τα νεότερα αυτοκίνητα
Ο ΣΕΑΑ ανακοίνωσε ότι τα τέλη κυκλοφορίας θα παραμείνουν αμετάβλητα για το 2018, όσον αφορά τα νεότερα αυτοκίνητα.

Μεγάλος... ντόρος γίνεται κάθε χρόνο για τα τέλη κυκλοφορίας, αφού η κυβέρνηση έχει στα σχέδιά της αυξομειώσεις, που αφορούν όλα τα οχήματα. Όμως, σε ό,τι έχει να κάνει με τα νεότερα, ο Σύνδεσμος Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων ανακοίνωσε ότι δε θα γίνει κάποια αλλαγή στα τέλη.

Στην εν λόγω ανακοίνωση τονίζεται πως αυτή είναι η διαβεβαίωση του Υπουργείου Οικονομικών για τα τέλη του 2018, αφού δεν επιτρέπει μεταβολές η διατήρηση του εσόδου του τακτικού προϋπολογισμού των 1,1 δις ευρ

Εξαίρεση θα αποτελέσουν μερικά παλαιά μεγάλου κυβισμού αυτοκίνητα, στα οποία θα γίνει μείωση, αφού έχει μειωθεί δραματικά η εμπορική τους αξία, ώστε οι ιδιοκτήτες τους να έχουν παραδώσει τις πινακίδες. Συνεπώς, η μείωση στα τέλη για τις πιο πάνω κατηγορίες αναμένεται να ισορροπηθεί από την άρση ακινησιών και όχι από αυξήσεις σε άλλα οχήματα.

Βέβαια, στην ανακοίνωσή του ο ΣΕΑΑ ξεκαθαρίζει πως είναι άδικη η μείωση των τελών στα παλαιότερα αυτοκίνητα, με δεδομένο ότι η φορολογία μειώνεται ή και μηδενίζεται με την ηλικία, τη στιγμή που σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης ισχύει το αντίθετο και τα τέλη για τα παλαιότερα αυτοκίνητα είναι πιο υψηλά.

Τέλος, να σημειωθεί ότι η χώρα κατακλύζεται από εισαγόμενα μεταχειρισμένα επιβατικά, κυρίως πετρελαιοκίνητα Euro 3 ή και παλαιότερα (ήτοι δεκαετίας και πλέον), που διώχνουν οι ευρωπαϊκές πόλεις και συνήθως πωλούνται ως νεότερα, με «γυρισμένα χιλιόμετρα», ως «καλά και φθηνά», γεγονός που προφανώς δεν μπορεί να ισχύει.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!