Δεύτερη διπλή εγκατάλειψη για Ferrari σε τρία χρόνια

Gazzetta team
Δεύτερη διπλή εγκατάλειψη για Ferrari σε τρία χρόνια
Για δεύτερη φορά σε τρία χρόνια η Ferrari είδε αμφότερα τα μονοθέσιά της να εγκαταλείπουν έναν αγώνα της Formula1.

Για πρώτη φορά στην ιστορία διεξήχθη νυχτερινός αγώνας υπό βροχή στη Formula1 και αυτός είχε επιπτώσεις. Μάλιστα, για τη Ferrari είχε τις χειρότερες που θα φανταζόταν ο οποιοσδήποτε στη Scuderia.

Στο Μαρανέλο είδαν αμφότερα τα μονοθέσιά τους να εγκαταλείπουν μόλις στον πρώτο γύρο, αφού οι Σεμπάστιαν Φέτελ, Κίμι Ραϊκόνεν ενεπλάκησαν στο ατύχημα με τον Μαξ Φερστάπεν, το οποίο θεωρήθηκε αγωνιστικό συμβάν. Αυτό για τους κόκκινους έγινε στην πράξη για δεύτερη φορά σε τρία χρόνια, αφού η προηγούμενη ήταν στο Μεξικό το 2015.

Πριν από τον εν λόγω αγώνα το «αλογάκι» είχε να δει κάτι τέτοιο σε 183 Γκραν Πρι, όμως τα τελευταία χρόνια φαίνεται ότι είναι πιο πιθανό το ενδεχόμενο εγκατάλειψης, παρά να κερδίσει! Από τη μεριά του, ο Φερστάπεν τέθηκε εκτός αγώνα για έβδομη φορά σε 14 αγώνες, εκ των οποίων στους τρεις το έχει πράξει στον πρώτο γύρο, κάτι που σημαίνει ότι είναι ο άνθρωπος με τους λιγότερους γύρους στη φετινή σεζόν.

Βίοι αντίθετοι για τον ομόσταυλό του, Ντάνιελ Ρικιάρντο, ο οποίος πάει από βάθρο σε βάθρο και ανέβηκε για τέταρτο σερί αγώνα εκεί, ενώ ήταν το έβδομο πόντιουμ του Αυστραλού στη σεζόν. Από εκεί και πέρα, ο Λιούις Χάμιλτον εκκίνησε πέμπτος και πανηγύρισε την τρίτη σερί νίκη του και την τρίτη στη Σιγκαπούρη, ενώ έφτασε τις 60 στην καριέρα του.

Τέλος, να σημειωθεί ότι είναι μόλις η δεύτερη φορά που κερδίζει, έχοντας εκκινήσει χαμηλότερα από την τέταρτη θέση. Η έτερη ήταν στη χώρα του το 2014, όπου είδε τα κόκκινα φώτα να σβήνουν από την έκτη. Ωστόσο, τα ηνία στη σχετική λίστα τα έχουν οι Φερνάντο Αλόνσο και Κίμι Ραϊκόνεν, καθώς έχουν κερδίσει αγώνες και έχουν εκκινήσει από την τρίτη σειρά και πίσω σε έξι περιπτώσεις.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!