Επιστρέφει ο κωδικός CSL για τις BMW M!

Πέτρος Πιτσίνης
Επιστρέφει ο κωδικός CSL για τις BMW M!
Σύμφωνα με δηλώσεις του «αφεντικού» της σειράς M, ένα όνομα από τα... παλιά θα επιστρέψει στις σύγχρονες κατασκευές της φίρμας και μάλιστα, θα καθιερωθεί.

Μέσα από την BMW M3 E46 γνωρίσαμε για τα καλά τον κωδικό CSL, καθώς ήταν ένα από τα πιο ποθητά κουπέ της εποχής της. Ανόθευτη και χωρίς ανέσεις, πρόσφερε ανώτερη οδηγική εμπειρία από την «κοινή» αδερφή της. Η BMW κατάλαβε πόσο μεγάλη σημασία έχει αυτή η έκδοση για τους φίλους της μάρκας και σύμφωνα με τον επικεφαλής του τμήματος M, Frank Van Meel, θα επιστρέψει.

Έτσι, εκδόσεις σαν την M4 GTS θα μετονομαστούν σε CSL. Θα είναι δηλαδή πιο ελαφριά από την «απλή», θα εξελίσσεται στην πίστα και θα προορίζεται ακόμη και για αγωνιστική χρήση. Κάτω από τη CSL θα υπάρχει και άλλη μια έκδοση, η CS, η οποία και πάλι θα είναι πιο «ειδική» από τη συμβατική M όμως θα απέχει από τον απόλυτο χαρακτήρα της κορυφαίας. Μένει να δούμε ποια μοντέλα τελικά θα εμφανιστούν ως CSL, καθώς είμαστε σίγουροι πως θα νέα δημιουργήματα θα φανούν αντάξια του ιστορικού ονόματος!

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!