Ταχύτερο και πιο σπορ το Opel Astra (pics)

Πέτρος Πιτσίνης
Ταχύτερο και πιο σπορ το Opel Astra (pics)
Μετά το Insignia GSi ήρθε η ώρα να θαυμάσουμε και το Astra αντίστοιχης έκδοσης, με μεγαλύτερη ισχύ και εστιασμένο στη γρήγορη οδήγηση.

Είναι πολύς καιρός που έχουμε δει το νέο Opel Astra K και η μάρκα δεν είχε λανσάρει κάποια σπορ έκδοσή του, που θα το έβαζε απέναντι σε ανταγωνιστές όπως το Volkswagen Golf GTI ή το Ford Focus ST. Όμως φαίνεται πως η Opel δεν το έχει... ξεχάσει και το Astra GSi, είναι καθ' οδόν!

Στις φωτογραφίες που έχουμε στη διάθεσή μας βλέπουμε πως το μοντέλο είναι σχεδόν έτοιμο, με σπορ προφυλακτήρες εμπρός και πίσω, ανασχεδιασμένη μάσκα και διπλή απόληξη των εξατμίσεων. Μόνη παραφωνία η... σιδερόζαντα, η οποία βρίσκεται εκεί λόγω του ότι μιλάμε για ένα αυτοκίνητο εξέλιξης. Στην έκδοση παραγωγής, εννοείται πως θα αντικατασταθεί με αντίστοιχες αλουμινίου.

Ο κινητήρας που θα κρύβεται κάτω από το καπό του Astra GSi είναι ακόμη ένα μυστήριο, καθώς δεν γνωρίζουμε πολλά. Υπάρχει η πιθανότητα να δούμε το τούρμπο τετρακύλινδρο σύνολο βενζίνης των 2.0 λίτρων που παρουσιάστηκε στο Insignia, με ίση (260PS) ή μικρότερη ιπποδύναμη, όμως δεν αποκλείεται να τοποθετηθεί ένα εντελώς άλλο μοτέρ, πιθανότατα μικρότερου κυβισμού. Εικάζουμε πως σύντομα θα έχουμε περισσότερα νέα για το σπορ Opel Astra GSi, οπότε μείνετε συντονισμένοι.

Φωτογραφίες: Carscoops

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!