Χάμιλτον: «Το Project One θα συνεπάρει τον κόσμο» (vid)

Πέτρος Πιτσίνης
Χάμιλτον: «Το Project One θα συνεπάρει τον κόσμο» (vid)
Η Mercedes-AMG παρουσίασε το νέο μοντέλο στη Φρανκφούρτη και ο Λιούις Χάμιλτον μας διαβεβαιώνει πως δεν μοιάζει με κανένα άλλο.

Ο οδηγός της Mercedes στη Formula 1 ήταν παρών στην επίσημη παρουσίαση του Project One και μάλιστα, συμμετείχε στις διαδικασίες εξέλιξης του κορυφαίου hypercar, που «δανείζεται» πολλά στοιχεία από το μονοθέσιο της F1, όπως ο κινητήρας.

«Όταν ανεβάζεις στροφές και αλλάζεις ταχύτητες, μένεις άναυδος. Είναι πάρα πολύ εξελιγμένο. Και μετά, έχεις παρατηρήσει το πλάτος των ελαστικών; Το πρόβλημα είναι ότι δεν υπάρχει αυτοκίνητο δρόμου στον κόσμο που να έρχεται έστω κοντά στο μονοθέσιο που οδηγώ. Λόγω του βάρους, της αεροδυναμικής, της αίσθησης της θέσης οδήγησης. Αλλά αυτό, είναι το πιο κοντινό από όλα.

Ανταγωνιστικές αποδόσεις στο Λειψία - Γκλάντμπαχ με 0% Γκανιότα*. *Το 0% γκανιότα αφορά την επιλογή ''Νικητής αγώνα'' πριν την έναρξη σε επιλεγμένα παιχνίδια. (21+)

Έχεις τον ίδιο ήχο και την τεχνολογία. Πραγματικά θα συνεπάρει τον κόσμο, είναι όντως ο,τι πιο κοντινό μπορείς να βρεις στην F1» είπε ο Λιούις Χάμιλτον. Θυμίζουμε ότι το Mercedes-AMG Project One κινείται από τον κινητήρα V6 των 1.6 λίτρων που βρίσκουμε και στα μονοθέσια, «ενισχυμένο» με τούρμπο και το υβριδικό σύστημα. Έτσι αποδίδει περισσότερους από 1.000 ίππους και πραγματοποιεί επιτάχυνση 0-200 χλμ./ώρα σε λιγότερα από 6 δευτερόλεπτα. Δείτε και το βίντεο προώθησης της Mercedes, όπου πρωταγωνιστεί ο Βρετανός.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!