Το γρηγορότερο SUV θα είναι Lamborghini!

Πέτρος Πιτσίνης
Το γρηγορότερο SUV θα είναι Lamborghini!
Η Urus είναι το νέο πρότζεκτ της ιταλικής μάρκας και θα παρουσιαστεί στο τέλος του χρόνου, όμως η ίδια η φίρμα υποστηρίζει πως θα είναι το ταχύτερο μοντέλο στην κατηγορία της!

Ο χρόνος ενός γύρου στο Νίρμπουργκρινγκ έχει αρχίσει να γίνεται σημείο αναφοράς και για τα κορυφαία SUV, ενώ πριν από μερικά χρόνια απασχολούσε μόνο γρήγορα μοντέλα και supercars. Η Lamborghini Urus θα είναι εκείνη που θα σπάσει όλα τα ρεκόρ στην κατηγορία της, σύμφωνα με δηλώσεις της ίδιας της φίρμας γιατί απλώς, έτσι οφείλει να είναι μια Lambo!

Ο Μαουρίτσιο Ρετζιάνι, επικεφαλής του τμήματος έρευνας και ανάπτυξης της μάρκας, είπε στο Motor Authority: «Το SUV μας θα ξεπερνά τα 300 χλμ./ώρα τελικής, γιατί είναι Lamborghini. Είναι στο DNA μας. Θα πετύχουμε τον καλύτερο χρόνο που έχουμε δει ποτέ μέχρι σήμερα στο Νίρμπουργκρινγκ, αυτό θα είναι το γρηγορότερο SUV».

Για την ώρα «κορυφή» στην κατηγορία είναι η Porsche Cayenne Turbo S της προηγούμενης γενιάς, ωστόσο αναμένονται ανακατατάξεις καθώς και η Alfa Romeo έχει δηλώσει πως η Stelvio QV θα ξεπεράσει το γερμανικό μοντέλο.

Αν πάντως επιβεβαιωθούν οι φήμες που θέλουν τη νέα Urus να εξοπλίζεται με τον twin turbo V8 των 4.0 λίτρων του Volkswagen Group, «ρυθμισμένο» στους 650 ίππους, θα μιλάμε για ένα... hyper SSUV (Super Sport Utility Vehicle), όπως τη χαρακτήρισε και η Lamborghini. Περισσότερα θα μάθουμε στις 4 Δεκέμβρη, όπου και θα παρουσιαστεί.

Φωτογραφίες: Carscoops

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!