To Volvo XC40 παρουσιάστηκε... κατά λάθος! (pics)

Πέτρος Πιτσίνης
To Volvo XC40 παρουσιάστηκε... κατά λάθος! (pics)
Ένα ατύχημα ήταν στην ουσία η παρουσίαση του νέου Volvo XC40 αφού εκ παραδρομής ανέβηκε στο διαδίκτυο, από τον επίσημο λογαριασμό της Volvo Ουγγαρίας.

Η Volvo έφτιαξε ένα βίντεο με το νέο XC40 πρωταγωνιστή σαν ένα teaser του μοντέλου και φυσικά οι σκηνές που αποκαλύπτεται πλήρως είχαν κοπεί, δείχνοντας μόνο τμήματά του. Ωστόσο η Volvo Ουγγαρίας έκανε το λάθος και ανέβασε το ίδιο βίντεο χωρίς να αφαιρέσει τα εν λόγω πλάνα, οπότε κάπως έτσι, αποκαλύφθηκε το νέο κόμπακτ SUV τους.

Κανονικά, η παρουσίαση είχε προγραμματιστεί για τις 21 του Σεπτέμβρη. Αυτό που βλέπουμε είναι ότι το XC40 είναι σχεδόν ίδιο με το πρωτότυπο 40.1 Concept που είχαμε δει πέρσι. Οι αλλαγές που έγιναν ήταν στα «ακραία» σημεία, όπως οι καθρέπτες, χωρίς κατά τα άλλα να πειράζεται το αρχικό σχέδιο. Επίσης, οι κρυμμένες χειρολαβές αντικαταστάθηκαν από συμβατικές. Κατά τα λοιπά βρίσκουμε τα κάθετα φωτιστικά σώματα πίσω, σήμα κατατεθέν των πεντάθυρων Volvo και τη νέα «ιδέα» της φίρμας για τα εμπρός φώτα στο σχήμα του σφυριού του Θωρ.

Αντίστοιχη είναι και η εικόνα στο εσωτερικό. Η κάθετη οθόνη με τη λογική τάμπλετ που γνωρίσαμε με τη σειρά 90 και είδαμε στο νέο XC60 είναι παρούσα, μαζί με τον ψηφιακό πίνακα οργάνων και τα λιγοστά κουμπιά στην κεντρική κονσόλα. Όσον αφορά το «σκελετό» του XC40, σημειώστε ότι βασίζεται στην πλατφόρμα CMA (Compact Modular Architecture). Ακόμη δεν γνωρίζουμε περαιτέρω στοιχεία, όμως ξέρουμε πως θα εφοδιαστεί με τον νέο κινητήρα βενζίνης των τριών κυλίνδρων, με κυβισμό στα 1.5 λίτρα. Τα τετρακύλινδρα σύνολα θα κινούν τις γρηγορότερες εκδόσεις και αργότερα θα έρθει και ένα Plug-In Hybrid (επαναφορτιζόμενο υβριδικό).

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!