Δανεικός στη Renault ο Σάινθ

Gazzetta team
Δανεικός στη Renault ο Σάινθ
Ο Κάρλος Σάινθ θα τρέχει με τη Renault για το 2018, ως δανεικός από τη Red Bull, όπως ανακοινώθηκε την Παρασκευή (15/9).

Μετά την ανακοίνωση του... deal της McLaren με τη Renault, ήρθε και αυτή της... μετακόμισης του Κάρλος Σάινθ στους Γάλλους. Ο Ισπανός φέρεται να έπαιξε σημαντικό ρόλο στη συμφωνία των δύο πλευρών, γεγονός που τον έφερε στην ομάδα του Ένστοουν δίπλα στον Νίκο Χούλκενμπεργκ.

Μάλιστα, θα τρέχει ως δανεικός από τη Red Bull για το 2018, καθώς δεν επιθυμούσε να παραμείνει για τέταρτη χρονιά στην Toro Rosso μεν, αλλά δεν ήθελε και να χάσει την ευκαιρία για μία θέση στους Αυστριακούς το 2019, αφού την επόμενη χρονιά λήγουν τα συμβόλαια των Μαξ Φερστάπεν και Ντάνιελ Ρικιάρντο.

Μπουντεσλίγκα, Αννόβερο – Αμβούργο, ώρα 21:30. Παίξε νόμιμα και με ασφάλεια στις συναλλαγές (21+)!

«Είμαι πολύ χαρούμενος που έρχομαι στη Renault. Το να είμαι οδηγός της Formula1 για μία εργοστασιακή ομάδα είναι τιμή κι ελπίζω να ανταμείψω την πίστη της Renault με τις καλύτερες δυνατές αποδόσεις στην πίστα.

Η τροχιά ης Renault είναι συναρπαστική και είμαι υπερήφανος που έρχομαι σε μία τόσο σημαντική στιγμή στην ιστορία τους. Ανυπομονώ να δουλέψω με όλους στο Ένστοουν και να οδηγήσω δίπλα στον Νίκο Χούλκενμπεργκ. Έχω δουλέψει με τη Renault στη Formula1 και προηγούμενως σε άλλα μηχανοκίνητα σπορ, οπότε ξέρω το κίνητρο και τις ικανότητές τους.

Αυτή είναι η εκκίνηση ενός πολύ συναρπαστικού νέου κεφαλαίου στην καριέρα μου. Θα ήθελα να πω ευχαριστώ στη Red Bull για όλη την πίστη τους, τη στήριξή τους και που μου επέτρεψαν να πάρω αυτή την ευκαιρία. Τελευταία αλλά εξίσου σημαντικό, ειδικά θέλω να πω ευχαριστώ σε όλους όσους δουλεύουν στην Toro Rosso.

Είναι μία φανταστική ομάδα επαγγελματιών και τους εύχομαι τα καλύτερα για το μέλλον», δήλωσε ο Σάινθ. Από τη μεριά του, το αφεντικό της Renault, Σιρίλ Αμπιτεμπούλ, έκανε λόγο για έναν πολύ υποσχόμενο οδηγό και αποκάλυψε πως ήταν στο στόχαστρο της ομάδας του εδώ και αρκετό καιρό.

«Ο Κάρλος Σάινθ είναι πολύ υποσχόμενος οδηγός, ο οποίος ήταν στα ραντάρ μας για μερικό χρονικό διάστημα, ειδικά μετά τις επιτυχίες στη Renault junior formulae. Είναι θετικά νέα για μας, που επιβεβαιώνουμε τον Κάρλος για το 2018. Αυτή η επιλογή ευθυγραμμίζεται με τα μεσοπρόθεσμα στρατηγικά πλάνα μας.

Αισθανόμαστε ότι οι Νίκο (Χούλκενμπεργκ) και Κάρλος θα συμπληρώνουν ο ένας τον άλλον εντός και εκτός πίστας. Ο συνδυασμός τους θα μας βοηθήσει να πάμε στις μπροστινές θέσεις του γκριντ. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Χέλμουτ Μάρκο για τον δανεισμό του Κάρλος σ' εμάς γι' αυτή την περίοδο.

Πρέπει να ευχαριστήσουμε τον Τζόλιον (Πάλμερ) για τη σκληρή δουλειά του με την ομάδα και τις προσπάθειές του κατά τις δύο τελευταίες σεζόν. Είναι ένας αφοσιωμένος οδηγός και του ευχόμαστε τα καλύτερα στα επόμενα βήματα της καριέρας του». Τέλος, ο Χέλμουτ Μάρκο τόνισε πως η RB θα παρακολουθεί την πορεία του 23χρονου με τη Renault.

«Είναι τεράστιο ταλέντο και θα επωφεληθεί από τη δουλειά με μία εργοστασιακή ομάδα δίπλα σ' έναν πολύ έμπειρο οδηγό. Αυτό θα δώσει στον Κάρλος μία διαφορετική πρόκληση και θα παρακολουθούμε συνεχώς την πρόοδό του εκεί, καθώς παραμένει μέρος της οικογένειας της Red Bull. Αυτή η εξέλιξη είναι πολύ καλή, τόσο για τον Κάρλος, όσο και για τη Renault, που θα μας επιτρέψει να φέρουμε ένα νέο ταλέντο στη Formula1».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!