Επιστρέφει στη Formula1 η Porsche

Gazzetta team
Επιστρέφει στη Formula1 η Porsche
Η Porsche φέρεται να είναι έτοιμη να επιστρέψει στη Formula1 από το 2021 και να παρέχει τους κινητήρες της στη Red Bull.

Γρήγορο Στοίχημα σε Κορυφαίες Αποδόσεις, Άμεσες Αναλήψεις (21+)!

Από το 1991 έχει να εμπλακεί στη Formula1 η Porsche και φαίνεται ότι θα το κάνει, έπειτα από 30 χρόνια απουσίας. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το περιοδικό Motorsport, η γερμανική φίρμα ετοιμάζεται να γίνει προμηθευτής κινητήρων της Red Bull από το 2021, όταν θα αλλάξουν εκ νέου οι κανονισμοί.

Ήδη, εκπρόσωποι της εταιρείας έχουν δώσει το παρόν σε συναντήσεις των κατασκευαστών κινητήρων, με τις προθέσεις τους να είναι η επιστροφή στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Μάλιστα, γίνεται λόγος ακόμα και για αγορά της Red Bull, αν και αυτή τη στιγμή δεν επιβεβαιώνεται, ούτε διαψεύδεται, κάτι απ' όσα προαναφέραμε.

«Η Red Bull θα μπορούσε να δει ότι το πρόγραμμά της στην F1 την τελευταία δεκαετία έχει πετύχει τους εμπορικούς της στόχους και πως δε χρειάζεται, πλέον, να ξοδεύεται με ομάδα στην F1 (ή ακόμα και δύο εξ' αυτών). Θα μπορούσε να συνεχίσει ως χορηγός στην εργοστασιακή ομάδα της Porsche και να επωφεληθεί από αυτό, αλλά χωρίς τα τωρινά έξοδα.

Θα είναι φανταστικό για την F1 και τη Liberty να έχουν την Porsche ως μία πλήρης εργοστασιακή ομάδα για πρώτη φορά από το 1962 (αν και παρείχε τους κινητήρες TAG-Porsche, που έφεραν τίτλους στη McLaren από το 1984 μέχρι το 1987, καθώς επίσης και τους λιγότερο πετυχημένους V12 στην Arrows το 1991).

Θα έδινε, επίσης, στη Red Bull το υλικό να επιστρέψει στους τίτλους», αναφέρει το εν λόγω δημοσίευμα. Τέλος, να υπενθυμίσουμε ότι η Porsche έδωσε στη McLaren την ευκαιρία να πανηγυρίσει δύο πρωταθλήματα κατασκευαστών το 1984 και το 1985, τρεις τίτλους οδηγών το από το 1984 μέχρι και το 1986, καθώς και 25 νίκες από το 1984 μέχρι το 1987, 19 για τον Αλέν Προστ και 6 για τον Νίκι Λάουντα.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!