Ένας Ολλανδός στη θέση του Ρόσι

Gazzetta team
Ένας Ολλανδός στη θέση του Ρόσι
Η Yamaha ανακοίνωσε ότι ο 24χρονος Ολλανδός αναβάτης των Superbikes θα αντικαταστήσει τον Βαλεντίνο Ρόσι στην Αραγονία.

Ανταγωνιστικές αποδόσεις στο Σαχτάρ Ντόνετσκ – Νάπολι με 0% Γκανιότα*. *Το 0% γκανιότα αφορά την επιλογή ''Νικητής αγώνα'' πριν την έναρξη σε επιλεγμένα παιχνίδια. (21+)

Μετά το ατύχημά του, ο Βαλεντίνο Ρόσι δεν είναι σε θέση να προσφέρει τις υπηρεσίες του στη Yamaha και στο Moto GP, ώστε άπαντες να περιμένουν την επιστροφή του στη δράση. Στο Μισάνο η ιαπωνική ομάδα αποφάσισε να μην τον αντικαταστήσει, αλλά για το Γκραν Πρι της Αραγονίας άλλαξε γνώμη. Για την ακρίβεια, επέλεξε τον Μίκαελ φαν ντερ Μαρκ.

Ο 24χρονος Ολλανδός συμμετέχει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα των Superbikes και για πρώτη φορά στην καριέρα του θα έχει την ευκαιρία να τρέξει στο Moto GP. «Είμαι ενθουσιασμένος που μου δίνεται η ευκαιρία να οδηγήσω την ΥΖR-M1 στην Αραγονία.

Ποτέ δεν έχω οδηγήσει ξανά μοτοσικλέτα του Moto GP, οπότε θα είναι μία εντελώς νέα εμπειρία για μένα. Είμαι πολύ περίεργος να δω πώς είναι να οδηγείς μία τέτοια μηχανή. Αντιλαμβάνομαι ότι δε θα είναι εύκολο, πηγαίνοντας στις επίσημες δοκιμές χωρίς προγενέστερες δοκιμές. Παρά ταύτα, είμαι ευγνώμων στη Yamaha για την ευκαιρία.

Είμαι σίγουρος ότι θα είναι μία ωραία μαθητική εμπειρία», δήλωσε ο φαν ντερ Μαρκ. «Μετά το ατύχημα του Βαλεντίνο (Ρόσι) στις 31 Αυγούστου, η Yamaha αποφάσισε να μην τον αντικαταστήσει στο Γκραν Πρι του Σαν Μαρίνο, αλλά για το επόμενο στην Αραγονία η ομάδα είναι υποχρεωμένη να μπει με δύο αναβάτες.

Είναι εικονικά αδύνατον για τον Βαλεντίνο να είναι σε φόρμα για να αγωνιστεί στην Αραγονία και η Yamaha αποφάσισε να ψάξει για πιθανό αντικαταστάτη από τους αναβάτες που έχουν συμβόλαιο. Έχοντας χρησιμοποιήσει τον Κατσουγιούκι Νακασούγκα για να γεμίσει το κενό του Χόρχε Λορένθο το 2011 και ο Άλεξ Λόους αντικατέστησε τον Μπράντλεϊ Σμιθ το 2016, αποφασίσαμε ότι ο Μίκαελ φαν ντερ Μαρκ είχε αυτή την ευκαιρία.

Δεν είναι ποτέ εύκολο να αντικαταστήσεις έναν άλλον αναβάτη και ακόμα πιο δύσκολο για τον Βαλεντίνο Ρόσι, όμως πιστεύουμε ότι ο Μίκαελ έχει όλα τα στοιχεία την εμπειρία να κάνει καλή δουλειά. Θα του δώσουμε την καλύτερη δυνατή στήριξη και του εύχομαι κάθε επιτυχία γι' αυτή τη συναρπαστική ευκαιρία.

Επίσης, ελπίζω ο Βαλεντίνο να συνεχίσει τη γρήγορη ανάκαμψη και να τον δούμε ξανά πάνω στην YZR-M1 όσο το δυνατόν πιο νωρίς», είπε από τη μεριά του ο διευθύνων σύμβουλος της Yamaha, Λιν Γιάρβις.

Από εκεί και πέρα, να σημειωθεί ότι ο φαν ντερ Μαρκ δεν είναι ξένος στα πάντοκ, αφού έχει λάβει μέρος στα 125cc το 2010 και στη Moto 2 το 2011, ενώ είναι τρεις φορές νικητής στις 8 Ώρες της Σουζούκα. Όσο για τον Ρόσι, συνεχίζει την αποθεραπεία του, αλλά δεν αναμένεται να επιστρέψει στη δράση πριν τον αγώνα της Ιαπωνίας στο Μότετζι τον Οκτώβριο.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!