Στο.. φως η αγωνιστική Μ8 πριν το μοντέλο παραγωγής (pics)

Gazzetta team
Στο.. φως η αγωνιστική Μ8 πριν το μοντέλο παραγωγής (pics)
Η BMW αποκάλυψε την Μ8 GTE πριν το μοντέλο παραγωγής, στο οποίο βασίζεται το αγωνιστικό της, που θα λάβει μέρος στις 24 Ώρες του Λε Μαν.

Συνήθως τα αγωνιστικά αυτοκίνητα της BMW βασίζονται στα μοντέλα παραγωγής. Το ίδιο ισχύει και με την M8 GTE, όμως η διαφορά είναι ότι η βαυαρική εταιρεία την παρουσίασε πριν το μοντέλο παραγωγής, κάτι που έγινε στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης.

Η αγωνιστική έκδοση, λοιπόν, θα αντικαταστήσει τις M6 GTLM και Ζ4 GTE, ενώ θα σημάνει την αναμενόμενη επιστροφή στις 24 Ώρες του Λε Μαν. Όσον αφορά το περιεχόμενο κάτω από το καπό, πρόκειται για έναν V8 4.0 λίτρων με twin τούρμπο, ο οποίος φυσικά βασίζεται σε αυτόν του μοντέλου παραγωγής, αλλά δεν αποδίδει πάνω από 500 ίππους, καθώς δεν το προβλέπουν οι κανονισμοί, τη στιγμή που η μετάδοση της κίνησης γίνεται μέσω ενός κιβωτίου ταχυτήτων 6 σχέσεων.

Από εκεί και πέρα, να σημειωθεί ότι η M8 GTE θα κάνει το αγωνιστικό της ντεμπούτο στις 24 Ώρες της Ντεϊτόνα στη Φλόριντα τον ερχόμενο Ιανουάριο, ενώ θα πάρουν σειρά το πρωτάθλημα IMSA WeatherTech SportsCar στη Βόρειο Αμερική και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής στην Ευρώπη.

Μάλιστα, με την παρουσία της στις 24 Ώρες του Λε Μαν θα είναι η πρώτη της BMW στον περίφημο αγώνα, μετά το 2011, όταν συμμετείχε με την M3 GT2. Τέλος, η χρήση του σασί από ανθρακόνημα βοήθησε να διατηρηθεί το βάρος κάτω από τα 1225 κιλά.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!