Πανέμορφη και ταχύτατη η νέα Ferrari Portofino (pics)

Πέτρος Πιτσίνης
Πανέμορφη και ταχύτατη η νέα Ferrari Portofino (pics)
Η αντικαταστάτρια της California T είναι πιο ελαφριά, γρηγορότερη και γενικά, καλύτερη, προσφέροντας ολοκληρωμένη «εμπειρία Ferrari» αν και πρόκειται για το «βασικό» μοντέλο της γκάμας.

Μετά την αμφιλεγόμενη California T, η Ferrari δεν έκανε τα ίδια λάθη παρουσιάζοντας την Portofino, που δεν μοιάζει με... υποκατάστατο αλλά μια 100% δημιουργία της θρυλικής ιταλικής μάρκας. Αναμφίβολα, δεν πρόκειται για ένα σκληροπυρηνικό μοντέλο αλλά για ένα GT με πανέμορφη εμφάνιση και ισχυρό κινητήρα.

Το αμάξωμα έχει δεχθεί τις απαραίτητες παρεμβάσεις και παρέχει υψηλή ακαμψία, κάτι πολύ σημαντικό για ένα κάμπριο, ειδικά αν κινείται από έναν V8 βενζινοκινητήρα των 3.9 λίτρων και των 600 ίππων! Μιλώντας με αριθμούς, η νέα Ferrari Portofino εκτοξεύεται από στάση έως τα πρώτα 100 χλμ./ώρα μέσα σε μόλις 3,5 δευτερόλεπτα, στα 200 χλμ./ώρα σε 10,8 και συνεχίζει μέχρι τα 320 χλμ./ώρα της τελικής. Τα αεροδυναμικά βοηθήματα βοηθούν στην ευστάθεια όταν τα χιλιόμετρα ανεβαίνουν και βέβαια, δεν έχουν γίνει εκπτώσεις στην πέδηση.

Τέσσερις δίσκοι κατασκευασμένοι από κεραμικό υλικό αναλαμβάνουν το φρενάρισμα διατηρώντας την κορυφαία τους απόδοση ακόμη και μετά από ώρες «αγωνιστικής» χρήσης. Στο εσωτερικό βλέπουμε πως η πολυτέλεια κυριαρχεί. Το νέο σύστημα πολυμέσων της Ferrari χρησιμοποιεί μια μεγάλη οθόνη αφής, ενώ οι περισσότερες επιφάνειες είναι καλυμμένες με δέρμα. Οι λεπτομέρειες αλουμινίου και οι κόκκινες ραφές είναι δύο ευχάριστες νότες και παραδοσιακά, πίσω από το τιμόνι, συναντάμε δύο τεράστια paddles αλλαγής ταχυτήτων. Δείτε τις φωτογραφίες και θαυμάστε την!

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!