Με αγωνιστικές περγαμηνές και 212 άλογα το Toyota Yaris! (pics)

Πέτρος Πιτσίνης
Με αγωνιστικές περγαμηνές και 212 άλογα το Toyota Yaris! (pics)
Ύστερα από απουσία πολλών ετών, μια γρήγορη έκδοση του Yaris βρίσκεται ξανά στην γκάμα και έχει ο,τι χρειάζεται ώστε να διαλύσει τον ανταγωνισμό!

212 ίπποι και 0-100 χλμ./ώρα σε 6,3 δευτερόλεπτα από ένα Toyota Yaris! Δεν είναι πλέον όνειρο αλλά πραγματικότητα και οι φίλοι των γρήγορων Toyota έχουν κάθε λόγο για να είναι χαρούμενοι. Η έκδοση GRMN του ιαπωνικού σουπερμίνι εφοδιάζεται με έναν κινητήρα 1.8 λίτρων, που ενισχύεται από έναν μηχανικό υπερσυμπιεστή (κομπρέσορα).

Με τελική ταχύτητα στα 230 χλμ./ώρα και βάρος μόλις 1.135 κιλά, είναι από τα γρηγορότερα μοντέλα της κατηγορίας, αφού πετυχαίνει τον καλύτερο λόγο ισχύος/βάρους. Εξωτερικά πάντως, το Yaris GRMN δεν κρύβει τη δύναμή του. Αεροτομή, διάφοροι χρωματικοί συνδυασμοί, πτερύγια, κεντρικά τοποθετημένη εξάτμιση και φουσκώματα κάνουν ο,τι μπορούν για να «φωνάξουν» την ταυτότητά του.

Αντίστοιχο είναι και το κλίμα στο εσωτερικό. Το τιμόνι προέρχεται από τη GT86, τα μπάκετ καθίσματα φροντίζουν για τη σωστή στήριξη των σωμάτων και τα αλουμινένια πεντάλ προσφέρουν όμορφη αισθητική μαζί με καλύτερη λειτουργικότητα. Αναβαθμισμένος είναι και ο πίνακας οργάνων με ανώτερη ένδειξη τα 260 χλμ./ώρα και μια μεγάλη οθόνη πολλαπλών ενδείξεων στο κέντρο του.

Στα του στησίματος, το Yaris GRMN είναι χαμηλωμένο κατά 24 χιλιοστά και φοράει αμορτισέρ της Sachs. Οι 17άρες ζάντες αλουμινίου προέρχονται από τη BBS, τα ελαστικά είναι Bridgestone Potenza RE050 και το αεροδυναμικό πακέτο που το συνοδεύει είναι εξελιγμένο ώστε να προσφέρει υψηλά επίπεδα κάθετης δύναμης, σωστή ισορροπία σε κάθε περίπτωση και επαρκή ψύξη του κινητήρα.

Φτάνοντας στο λογαριασμό, το Toyota Yaris GRMN θεωρείται αρκετά ακριβό. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η τιμή του στην Ευρώπη θα αγγίζει τις 29.900€, στην Ελλάδα ωστόσο υπολογίζουμε αρκετά περισσότερα. Όμως, στη Γηραιά Ήπειρο θα έρθουν μόλις 400 αυτοκίνητα, οπότε ο συλλεκτικός χαρακτήρας του ισχυρότερου και ταχύτερου Yaris παραγωγής, ενισχύεται.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!