450 ίπποι και κορυφαίες επιδόσεις για το Audi RS4 Avant (pics)

Πέτρος Πιτσίνης
450 ίπποι και κορυφαίες επιδόσεις για το Audi RS4 Avant (pics)
Ένα supercar με οικογενειακό «ντύσιμο» είναι στην ουσία το κορυφαίο Audi A4, που θα ικανοποιήσει και τον πιο απαιτητικό «ανήσυχο» οικογενειάρχη!

Το Audi RS4 παρουσιάστηκε επίσημα στο πλαίσιο της έκθεσης που διεξάγεται στη Φρανκφούρτη, με στοιχεία που εντυπωσιάζουν. Η εξωτερική εμφάνιση είναι το πρώτο που παρατηρείς, με διάφορα σπόιλερ να αγριεύουν την εικόνα του και μεγαλύτερες εισαγωγές αέρα στο εμπρός τμήμα να έχουν αισθητικό, αλλά και ουσιαστικό ρόλο.

Στο πίσω μέρος τα LED φωτιστικά σώματα προκαλούν αίσθηση και ο διαχύτης αέρος στο κάτω τμήμα δείχνει ότι αυτό δεν είναι ένα συνηθισμένο A4. Στο ίδιο μήκος κύματος κινούνται και οι μεγάλες οβάλ απολήξεις της εξάτμισης, χαρακτηριστικό που συναντάμε στα Audi RS! Η συγκεκριμένη έκδοση κάθεται 7 χιλιοστά πιο κοντά στο έδαφος χάρη στην αναβαθμισμένη σπορ ανάρτηση. Το Dynamic Ride Control προσφέρει το κάτι παραπάνω στην οδική συμπεριφορά και τα κεραμικά φρένα εγγυώνται κορυφαίες δυνατότητες πέδησης ακόμη και σε συνθήκες πολύ σκληρής χρήσης!

Αν όλα αυτά δεν σας έπεισαν, ο κινητήρας αποκλείεται να σας αφήσει αδιάφορους. Ο V6 2.9 TFSI με τα δύο τούρμπο αποδίδει 450 ίππους και 600 Nm ροπής, ικανά να... απογειώσουν το μεσαίο οικογενειακό της Audi. Ενδεικτικά σημειώστε πως τα 0-100 χλμ./ώρα ολοκληρώνονται σε μόλις 4,1 δευτερόλεπτα και η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 ή 280 χλμ./ώρα. Στην τελευταία περίπτωση, θα πρέπει ο αγοραστής να επιλέξει το προαιρετικό RS Dynamic Pack από τον έξτρα εξοπλισμό. Το κιβώτιο ταχυτήτων είναι αυτόματο με οκτώ σχέσεις και την ισχύ στέλνει και στους τέσσερις τροχούς, μέσω της τετρακίνησης Quattro. Γνωρίζουμε πως έχει μικρή σημασία, όμως αξίζει να αναφέρουμε και την κατανάλωση που ανακοινώνει το εργοστάσιο. 8,8 λίτρα αμόλυβδης ανά 100 χιλιόμετρα σε μικτό κύκλο και 199 γραμμάρια εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα ανά χλμ! Από 79.800€ στη Γερμανία.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!