Το Karoq «σημαία» της Skoda στη Φρανκφούρτη

Πέτρος Πιτσίνης
Το Karoq «σημαία» της Skoda στη Φρανκφούρτη
Το νέο μικρομεσαίο SUV της τσεχικής μάρκας αναμένεται να συγκεντρώσει το ενδιαφέρον στο περίπτερό της, όντας εντυπωσιακό, ολοκληρωμένο και σύγχρονο.

Πλούσιος εξοπλισμός, ευρεία γκάμα κινητήρων και φυσικά, τεράστιοι χώροι είναι τα τρία βασικά χαρακτηριστικά του Skoda Karoq. Το μοντέλο τοποθετείται λίγο κάτω από το Kodiaq και εμφανισιακά είναι γνήσιο Skoda, με καθαρές, ευθείες γραμμές να τονίζουν τη σιλουέτα του. Το μήκος των 4.382 χιλιοστών μαζί με το μεταξόνιο των 2.638 χλστ εξασφαλίζει κορυφαίους χώρους για την καμπίνα, που μπορεί να φιλοξενήσει έως και πέντε επιβάτες.

Η πίσω σειρά καθισμάτων υιοθετεί ένα σύστημα που ονομάζεται VarioFlex και δίνει την επιλογή κορυφαίου χώρου για τα γόνατα των τριών επιβατών ή μεγαλύτερη χωρητικότητα του πορτμπαγκάζ. Το τελευταίο κυμαίνεται από τα 479 έως και τα 588 λίτρα, ανάλογα με τη θέση του καθίσματος! Στο ανώτατο επίπεδο της κατηγορίας βρίσκεται και το επίπεδο διασύνδεσης του αυτοκινήτου. Η σύνδεση στο Internet είναι ταχύτατη και υποστηρίζει δίκτυο LTE, ενώ η πλατφόρμα SmartLink+ είναι συμβατή με Apple CarPlay και Android Auto.

Highlight είναι φυσικά ο ψηφιακός πίνακας οργάνων με τις αμέτρητες δυνατότητες προβολής, σύμφωνα με τις προτιμήσεις του οδηγού. Οι κινητήρες που εφοδιάζουν το νέο Karoq είναι οι τελευταίας γενιάς που έχουμε δει στο Volkswagen Group. Ο 1.0 TSI με τους 115 ίππους είναι η βάση των βενζινοκινητήρων, με τον 1.5 TSI των 150 αλόγων να ακολουθεί. Στα ντίζελ, συναντάμε τον 1.6 TDI των 115 ίππων και μετά βρίσκεται ο 2.0 TDI σε έκδοση 150 ή 190 αλόγων! Τα κιβώτια είναι χειροκίνητα των έξι σχέσεων ή αυτόματα διπλού συμπλέκτη (DSG) με επτά ταχύτητες, ενώ διατίθεται και ως τετρακίνητο.

Ατέλειωτος είναι και ο κατάλογος με τα συστήματα ασφαλείας του νέου Karoq. Το ενεργό Cruise Control, η υποβοήθηση αποφυγής μετωπικής σύγκρουσης, το City Emergency Brake, η προγνωστική προστασία πεζών, η ανίχνευση τυφλών σημείων (Blind Spot Assist), η ανίχνευση πίσω κίνησης (Rear Traffic Alert) και το σύστημα αναγνώρισης σημάτων κυκλοφορίας είναι μόνο ένα δείγμα. Επίσης, υπάρχει και η δυνατότητα αντίληψης κούρασης του οδηγού, που του προτείνεται ένα διάλειμμα αν δείχνει εξουθενωμένος.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!