Ιδού το νέο Renault Megane RS! (pics)

Πέτρος Πιτσίνης
Ιδού το νέο Renault Megane RS! (pics)
H κορυφαία έκδοση του Megane είναι γεγονός και πλέον έχουμε στα χέρια μας τις πρώτες εικόνες της, λίγες ώρες πριν παρουσιαστεί και επίσημα.

Οι διαρροές της τελευταίας στιγμής μας δείχνουν το νέο Renault Megane RS λίγο νωρίτερα από ότι υπολογίζαμε. Το γαλλικό μικρομεσαίο απέκτησε σπορ λουκ εναρμονισμένο με όλα τα σύγχρονα RS μοντέλα. Νίκελ εξωτερικοί καθρέπτες, φώτα ημέρας χαμηλά στον προφυλακτήρα σε σχήμα καρό σημαίας, κεντρικά τοποθετημένη εξάτμιση, διαχύτης αέρος και ανασχεδιασμένοι προφυλακτήρες εμπρός-πίσω, δίνουν το δικό τους στίγμα και φροντίζουν ώστε να γίνεται αμέσως αντιληπτό πως αυτό το Megane είναι διαφορετικό.

Στο εσωτερικό το σπορ τιμόνι τραβάει την προσοχή και εκτός από το λογότυπο, υπάρχει και ένα χρωματισμένο κομμάτι που υποδεικνύει την ευθεία. Τα αλουμινένια πεντάλ είναι φυσικά εδώ και οι κόκκινες ραφές κυριαρχούν σε πολλά σημεία της καμπίνας.

Τέλος, ο κρυφός φωτισμός σε κόκκινο χρώμα βάζει τους επιβάτες γρηγορότερα στο «κλίμα». Για τον κινητήρα που θα αναλαμβάνει την κίνηση του Megane RS δεν γνωρίζουμε ακόμη, ωστόσο αυτό είναι ζήτημα ωρών. Η αποκάλυψη θα δείξει ποια από τα δύο επικρατέστερα σενάρια ήταν το έγκυρο, καθώς υπάρχουν δύο εκδοχές, μια με έναν τούρμπο βενζινοκινητήρα των 1.8 λίτρων και μια με έναν αντίστοιχο με κυβισμό στα 2.0 λίτρα. Σε κάθε περίπτωση η ισχύς θα βρίσκεται γύρω στα 300 άλογα.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!