Η αναβαθμισμένη Mustang τώρα και στην Ευρώπη (pics)

Gazzetta team
Η αναβαθμισμένη Mustang τώρα και στην Ευρώπη (pics)
Μετά την παρουσίαση στη Βόρειο Αμερική τον Ιανουάριο, ήρθε η σειρά της νέας Ford Mustang να αποκαλυφθεί και στην Ευρώπη.

Τον περασμένο Ιανουάριο η Ford Mustang παρουσιάστηκε επίσημα στο αμερικανικό κοινό και, πλέον, είναι έτοιμη για την ευρωπαϊκή της εκδοχή. Το θρυλικό μοντέλο θα αποκαλυφθεί την Τρίτη (12/9) στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης και αναμένεται να εμφανιστεί με αναβαθμίσεις.

Κατ' αρχήν, ο V8 κινητήρας των 5.0 λίτρων έχει... ενισχυθεί και αποδίδει τους 444 ίππους, ενώ ο 2.3 λίτρων EcoBoost... έπεσε στους 286. Μάλιστα, αμφότερες οι εκδόσεις προσφέρονται με το νέο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων 10 σχέσεων, ενώ έχει αναβαθμιστεί και το 6τάχυτο. Βέβαια, έχει και οπτικές αναβαθμίσεις, καθώς είναι διαθέσιμη σε τρία νέα μεταλλικά χρώματα, το μπλε (Kona Blue), το πορτοκαλί (Orange Fury) και κάτι που... φέρνει στο μπορντό (Royal Crimson).

Από εκεί και πέρα, δεν έχουν γίνει γνωστές οι επιδόσεις της Mustang, αλλά αναμένεται να είναι λίγο πιο γρήγορο από τον προκάτοχό του. Επίσης, η αυξημένη πίεση στην εξάτμιση και η προσθήκη του φίλτρου σωματιδίων αερίων δίνει τη δυνατότητα στη Mustang του 2018 να ανταποκρίνεται στα πρότυπα εκπομπών ρύπων Euro 6.2.

Ακόμη, το ιστορικό μοντέλο της μπλε οβάλ εταιρείας επωφελείται από επιπλέον mode οδήγησης, όπως τα Drag Strip (για γρήγορες εκκινήσεις), My Mode (για προσαρμογή των χαρακτηριστικών) και Good Neighbor (για περιορισμό του ήχου της εξάτμισης σε προγραμματισμένες ώρες της ημέρας). Με το τελευταίο, η Ford επιβεβαίωσε ότι θα χρησιμοποιήσει το σύστημα για τη... σίγαση της εξάτμισης σε ώρες κοινής ησυχίας.

Τέλος, το σύστημα MagneRide Damping προσφέρει στον οδηγό τη δυνατότητα για άμεση ανταπόκριση στις συνθήκες της ασφάλτου, ενώ σύμφωνα με τη Ford, η νέα Mustang διατίθεται με τα συστήματα Pre-Collision Assist (για αποφυγή συγκρούσεων), Pedestrian Detection (για εντοπισμό πεζών), Adaptive Cruise Control, Distance Alert (για να τηρούνται οι αποστάσεις ασφαλείας) και Lane Departure Warning (για την αποφυγή ατυχημάτων σε περίπτωση π.χ. υπνηλίας).

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!