Ήρωας ο Ζουάν Ζαρκό, τερμάτισε σπρώχνοντας! (vid)

Γιώργος Βαρίνος
Ήρωας ο Ζουάν Ζαρκό, τερμάτισε σπρώχνοντας! (vid)
Ήρωας στο τέλος του αγώνα ο Ζουάν Ζαρκό, κατάφερε να τερματίσει σπρώχνωντας την μοτοσυκλέτα του κατακτώντας την 15 θέση και έναν βαθμό που ίσως στο τέλος του πρωταθλήματος αποβεί πολύ χρήσιμος.

Ο Ζαρκό στο τέλος του αγώνα έκανε δηλώσεις και είπε πως το να σπρώξει την μοτοσυκλέτα στην γραμμή τερματισμού ήταν μια στιγμιαία απόφαση που πήρε με την αδρεναλίνη να έχει γεμίσει το κορμί του. Στο τέλος ακόμα και ένας βαθμός είναι καλύτερος από το τίποτε!

Ο Γάλλος βρισκόταν στη έβδομη θέση στο Misano, πριν η Yamaha του μείνει από βενζίνη στην αρχή της ευθείας εκκίνησης-τερματισμού οπότε τι να κάνει αρχισε να την σπρώχνει μέχρι τον τερματισμό.

Μιλώντας αργότερα στα μέσα ενημέρωσης, ο Ζαρκό
ήταν φιλοσοφικός για το θέμα και δήλωσε ότι ήταν στην ευχάριστη θέση να παρουσιάσει τουλάχιστον ένα ευχάριστο θέαμα για τους θεατές! Ο ίδιος λέει: «Ανακάλυψα το πρόβλημα με τα καύσιμα στον τελευταίο γύρο στην στροφή 11. Προσπάθησα να μείνω στην έκτη ταχύτητα και να χρησιμοποιήσω πραγματικά το ελάχιστο του γκαζιού. Αυτό λειτούργησε μέχρι την 14η στροφή αλλά στις επόμενες δύο τελευταίες αριστερές στροφές τα πράγματα χειροτέρεψαν. Έσβησε στην αρχή της ευθείας. Πάτησα αμπραγιάζ και ρολάρισα μέχρι που σταμάτησε. Από την αρχή της ευθείας, έπρεπε να πάω στον τύπο που κυμμάτιζε την καρώ σημαία, πολύυυυυ μακρυά... Ήξερα ότι υπάρχουν δύο γραμμές, η γραμμή εκκίνησης και η γραμμή τερματισμού, ε σε όλη την διαδρομή έβριζα. Είπα, είναι καλό να έχουμε θεατές για όλο αυτό. Ο αγώνας του MotoGP είναι ένα τηλεοπτικό θέαμα. Ωραία είπα, τουλάχιστον έχω παρουσιάσει σούπερ θέαμα και δεν θα το ξεχάσει κανείς. Είναι κάτι που δεν έπρεπε να συμβεί, είμαστε απογοητευμένοι, στο τέλος να έχω ένα μόνον βαθμό, αλλά είναι καλύτερα από το τίποτα. Αλλά είμαι cool. Υπάρχουν χειρότερα πράγματα στη ζωή από το να τερματίζουμε δίχως καύσιμα.».

Ο Ζαρκό πρόσθεσε ότι γνώριζε ότι έχανε τις θέσεις, καθώς οι αναβάτες τον περνούσαν καθώς έσπρωχνε, συμπεριλαμβανομένου του Καλ Κράτσλοου, ο οποίος είχε προηγουμένως πέσει στον πέμπτο γύρο.

«Όπως έτρεχα με την μοτοσυκλέτα στα χέρια, είδα τους συναγωνιστές μου να με περνούν. Είδα τα δύο KTMs και επίσης τον Καλ! Διάολε είπα, είναι καλύτερο το να πέφτεις από το να πιέζεις και να μένεις από βενζίνη...»

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!