Δεν ήταν σίγουρος αν έπρεπε να ρισκάρει ο Μάρκεζ

Γιώργος Βαρίνος
Δεν ήταν σίγουρος αν έπρεπε να ρισκάρει ο Μάρκεζ
Με τον Μάρκεζ να δείχνει το τρομερό του ταλέντο στον τελευταίο γύρο του αγώνα του Σαν Μαρίνο, περνώντας μαγικά τον εξίσου δυνατό Ντανίλο Πετρούτσι, ολοκληρώθηκε ο αγώνας. Ο ίδιος ο Μάρκεζ όμως, λέει πως δεν ήταν σίγουρος αν άξιζε το ρίσκο...

Στο τέλος του αγώνα, ο Μαρκ Μάρκεζ πανηγύριζε σαν μικρό παιδί την τεράστια νίκη του στο Misano. Ο 24χρονος Ισπανός... ζογκλέρ, ξεπέρασε τους ενδοιασμούς του και πήρε μια χρυσή νίκη μαζί με τους 25 βαθμούς που τον τοποθετούν και πάλι στην 1η θέση της βαθμολογίας, με 199 βαθμούς μαζί με τον Ντοβιτσιόζο που έχει επίσης 199 βαθμούς αλλά χειρότερους τερματισμούς.

Ο ίδιος ο Μάρκεζ μετά το τέλος του αγώνα, έκανε δηλώσεις: «Ήλεγχα τον αγώνα και ήξερα ότι μπορούσα να πάω και πιο γρήγορα, όμως δεν ήθελα να πάρω ρίσκα. Έλεγα στον εαυτό μου "μείνε ψύχραιμος-μείνε ψύχραιμος'' και σε κάποια στιγμή σκέφτηκα, πως ακόμα και η 2η θέση δεν είναι άσχημη. Όμως οι πέντε παραπάνω βαθμοί, σ’ ένα τόσο δύσκολο πρωτάθλημα είναι πολύ σημαντικοί κι έτσι αποφάσισα να πιέσω, αν και ήξερα πως θα πάρω ρίσκα. Όλα πήγαν καλά όμως και είμαι τρομερά ευχαριστημένος.».

Από την άλλη, ο Πετρούτσι για μια ακόμη φορά, έφτασε πολύ κοντά στη νίκη, αλλά άλλη μια φορά δεν τη γεύτηκε.

«Ήταν ο πιο δύσκολος αγώνας της χρονιάς. Προσπάθησα για το καλύτερο. Ήξερα ότι ο Μαρκ ήταν πίσω μου και με μελετούσε. Στον τελευταίο γύρο παραλίγο να πέσω κι έτσι αποφάσισα να μην πάρω ρίσκα και να αρκεστώ στη δεύτερη θέση... Κρίμα, για μια ακόμη φορά έφτασα τόσο κοντά, αλλά δεν...»

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!