ΔΕΙΤΕ ΤΑ LIVE

Τρομερός Μάρκεζ νικητής στο Σαν Μαρίνο

13ος Γύρος - Tribul Mastercard GP S.Marino e Riviera di Rimini

Τρομερός Μάρκεζ νικητής στο Σαν Μαρίνο

Τρομερός Μάρκεζ νικητής στο Σαν Μαρίνο

Ένας τρομερός Μαρκ Μάρκεζ έκανε αγώνα τακτικής και πέρασε στον τελευταίο γύρο τον Ντανίλο Πετρούτσι νικώντας δίκαια και εμφατικά κάνοντας και ταχύτερο γύρο! Στην 3η θέση ο Αντρέα Ντοβιτσιόζο.

Με την βροχή να πέφτει από το πρωϊ, όλοι οι οδηγοί ήξεραν πως θα είχαν ένα αγχωτικό απόγευμα με πολλές πτώσεις.

Με το πέσιμο της καρώ σημαίας, ένας τρομερά δυνατός Λορένθο έδωσε τον ρυθμό και άρχισε να απομακρύνεται, αφήνοντας στην 2η θέση τον Μάρκεζ και στην 3η και 4η τους Ντοβιτσιόζο και Βινιάλες αντίστοιχα. Με τον Λορένθο να δείχνει ανίκητος, ο Πέτρούτσι άρχισε να ροκανίζει την διαφορά από τον Βινιάλες, να τον περνά στην 4η θέση, ενώ ήταν τόσο γρήγορος ο ρυθμός του, που πέρασε εξίσου εύκολα τον Ντόβιτσιόζο ανεβαίνοντας 3ος αλλά και τον Μάρκεζ, φτάνοντας σχετικά εύκολα στην 2η θέση.

Ο χορός των πτώσεων άρχισε με τον Καλ Κράτσλοου και συνεχίστηκε στον ίδιο γύρο με τον Λορένθο, που η πίεση του και το ρεκόρ γύρου που έκανε, δεν του βγήκε σε καλό.

Με τον Πετρούτσι μόνο πρώτο στην κορυφή, δημιουργήθηκε ένα γκρουπ 3 οδηγών που αποσπάστηκε από τους υπόλοιπους με τον Πετρούτσι 1ο, τον Μάρκεζ 2ο και τον Ντοβιτσιόζο 3ο.

Ο Βινιάλες έμεινε 4ος με μεγάλη διαφορά από τον 3ο και δεν είχε καμμιά τύχη για βάθρο, ενώ ο πολύ καλός Πίρο που έτρεχε έκτακτα με την ομάδα της Ducati κατάφερε μια εξαιρετική 5η θέση.

Με τον Πετρούτσι 1ο, τον Μάρκεζ 2ο και τον Ντοβιτσιόζο 3ο πέρασε σχεδόν ολόκληρος ο αγώνας, μέχρι τον τελευταίο γύρο, όταν ο Μάρκεζ έκανε την επίθεσή του, πέρασε τον Πετρούτσι και πήρε μια παλικαρίσια και δύσκολη νίκη, φτάνοντας πλέον τον Ντοβιτσιόζο στους 199 βαθμούς στο πρωτάθλημα.

Τα επίσημα αποτελέσματα είναι τα εξής:

Πλέον η βαθμολογία διαμορφώνεται ως εξής: