Με ιδανικό timing το Opel Crossland X

Γιώργος Βαρίνος
Με ιδανικό timing το Opel Crossland X
Η αγορά των μικρών SUV αναπτύσσεται με εκρηκτικούς ρυθμούς και η Opel δηλώνει παρούσα με το Crossland X, δηλαδή το πρώτο της μοντέλο που εξέλιξε από κοινού με τον γαλλικό όμιλο PSA, στον οποίο ανήκει πλέον.

Mόνον για έλλειψη διορατικότητας δεν μπορεί να κατηγορηθεί η Opel. Η μάρκα με σήμα τον κεραυνό διέγνωσε έγκαιρα, ότι τα πολυχρηστικά μοντέλα τύπου Meriva δεν έχουν πέραση και ότι ο κόσμος διψάει για μικρά SUV. Ετσι λανσάρισε ως διάδοχο του Meriva το Crossland X, που παραπέμπει εμφανισιακά σε μοντέρνο crossover, αν και διατηρεί εσωτερικά αρκετά γονίδια ενός πολυμορφικού βαν χάρη στην ευρυχωρία του και στις πολλαπλές δυνατότητες μεταβλητότητας του σαλονιού του.

Εμφανισιακά, το Crossland X «φωνάζει» Opel, όμως κάτω από το κοστούμι κρύβονται γαλλικές βάσεις. Ο όμιλος PSA, που αγόρασε πρόσφατα την πρώην θυγατρική της General Motors, έχει δώσει το πλαίσιο, πάνω στο οποίο θα βασιστεί και η επόμενη γενιά του Peugeot 2008, αν και τα δύο μοντέλα δεν θα έχουν σχεδιαστικά καμία σχέση μεταξύ τους. Η «φάτσα» του αυτοκινήτου θυμίζει έντονα το πρόσφατα ανανεωμένο Mokka X, ενώ τα πλαϊνά και το πίσω μέρος χαρακτηρίζονται από μοντέρνες γραμμές με τονισμένα τα «τζιποειδή» στοιχεία. Το trendy look ολοκληρώνουν η μαύρη προστατευτική ποδιά στα χαμηλά σημεία του αμαξώματος και τα διάσπαρτα νίκελ διακοσμητικά..
Στο εσωτερικό, η ποιότητα των υλικών και η συναρμογή τους βρίσκονται στο παραδοσιακά καλό επίπεδο των Opel. Ιδιαίτερα λειτουργική αποδεικνύεται και η οθόνη του συστήματος πολυμέσων, χάρη στην άριστη απόκρισή της στην αφή και στα μεγάλα εικονίδια. Οι χώροι κρίνονται εξαιρετικοί και θα βολευτούν ακόμη...

Διαβάστε ολόκληρη την δοκιμή εδώ!

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!