Η πράσινη ναυαρχίδα των SUV της BMW (pics & vid)

Πέτρος Πιτσίνης
Η πράσινη ναυαρχίδα των SUV της BMW (pics & vid)
H BMW αποκάλυψε το πρωτότυπο Concept Χ7 iPerformance, πάνω στο οποίο θα βασιστεί το νέο Χ7, ένα τεράστιο υπερπολυτελές SUV με Plug-in υβριδική τεχνολογία.

Το 2018 θα λανσάρει η BMW τη νέα Χ7. Ετσι θα ονομάζεται η ναυαρχίδα των SUV της βαυαρικής φίρμας, που θα ξεχωρίζει με τις τεράστιες διαστάσεις της και την πολυτέλειά της. Στην έκθεση της Φρανκφούρτης (16 έως 24 Σεπτεμβρίου) θα πάρουμε μία πρώτη γεύση του μελλοντικού μοντέλου της BMW μέσω του πρωτότυπου Concept X7 iPerformance.

Από τις πρώτες πληροφορίες και το διαθέσιμο οπτικό υλικό είναι ξεκάθαρο, ότι μιλάμε για ένα ογκώδες και χλιδάτο SUV, το οποίο θα λατρέψουν κυρίως οι πελάτες της μάρκας στις ΗΠΑ και στην Απω Ανατολή. Το πειραματικό μοντέλο της Φρανκφούρτης μπορεί να μεταφέρει έως έξι επιβάτες σε τρεις σειρές καθισμάτων, τα τέσσερα από τα οποία αποτελούν κανονικές πολυθρόνες, αν και το αυτοκίνητο παραγωγής θα κυκλοφορήσει πιθανότατα ως επταθέσιο.

Το όνομα iPerformance παραπέμπει σύμφωνα με τους κωδικούς της BMW σε Plug-in υβριδική τεχνολογία και αυτό θα ισχύει όντως και για την περίπτωση της Χ7, όπου θα συνυπάρχουν βενζινοκινητήρας και ηλεκτροκινητήρας. Προς το παρόν, δεν υπάρχουν κάποια άλλα στοιχεία σχετικά με αποδόσεις και αυτονομίες, όμως θα λανσαριστούν και αμιγώς ηλεκτροκίνητες εκδόσεις μηδενικών ρύπων, για να μην επιβαρύνουν καθόλου την ατμόσφαιρα στις πόλεις.

Από τον εξωτερικό σχεδιασμό του πειραματικού μοντέλου ξεχωρίζουν οι τεράστιες γρίλιες της μάσκας, οι προβολείς λέιζερ, οι τροχοί των 23 ιντσών και το συμπαγές πίσω μέρος του αμαξώματος, του οποίου το μήκος θα ξεπερνά εύκολα τα πέντε μέτρα.

Στο εσωτερικό προβλέπονται ανοιχτόχρωμες επενδύσεις και η κεντρική κονσόλα είναι στραμμένη προς τον οδηγό, όπως συμβαίνει γενικότερα στα μοντέλα της BMW. Στο κόκπιτ έχουν ενσωματωθεί δύο οθόνες 12,3 ιντσών σε συνδυασμό με υψηλές δυνατότητες συνδεσιμότητας με Smartphones και άλλες κινητές συσκευές. Όμως και στο πίσω μέρος κυριαρχεί ατμόσφαιρα ψηφιακής τεχνολογίας, καθώς κάθε επιβάτης έχει στη διάθεσή του τη δική του οθόνη και μπορεί να στείλει μέσω αυτής εντολές εμπρός.

Περισσότερα θα γνωρίζουμε την Τρίτη, οπότε ανοίγουν οι πύλες της Εκθεσης της Φρανκφούρτης για τους δημοσιογράφους και θα πραγματοποιηθεί η συνέντευξη Τύπου της BMW.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!