Αυτό είναι το SUV που κοστίζει λιγότερο κι από μίνι!

Πέτρος Πιτσίνης
Αυτό είναι το SUV που κοστίζει λιγότερο κι από μίνι!
Με τιμές μοντέλων αρκετών κατηγοριών κάτω πωλείται αυτό το κόμπακτ SUV, που δείχνει να μη του λείπει τίποτα και εφοδιάζεται και με ένα αυτόματο σασμάν!

Η κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία έκανε πάλι το θαύμα της, παρουσιάζοντας ένα κόμπακτ SUV μοντέλο σε τιμή που θα ζήλευε ακόμη και αυτοκίνητο της μίνι κατηγορίας. Συγκεκριμένα, το Baojun 510, όπως ονομάζεται, στοιχίζει περίπου 10.500$, ήτοι 8.790€, ποσό που δεν αντιστοιχεί ούτε σε μεταχειρισμένο ευρωπαϊκό SUV δεκαετίας!

Το μοντέλο μάλιστα δείχνει να μην υπολείπεται σημαντικά, ωστόσο δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε την ποιότητα κατασκευής του και κυρίως, τις προδιαγραφές ασφαλείας που έχει ακολουθήσει, καθώς δεν έχει δοκιμαστεί από κάποιον αρμόδιο φορέα. Ο κινητήρας που αναλαμβάνει την κίνησή του είναι ένας ατμοσφαιρικός βενζίνης των 1.5 λίτρων με 111 ίππους και 147 Nm ροπής.

Αργότερα, θα προστεθεί και μια έκδοση με το ίδιο μοτέρ σε τούρμπο βερσιόν, ενώ ήδη διατίθεται με αυτόματο σασμάν. Ωστόσο το τελευταίο δεν είναι κάποιο σύγχρονο με μετατροπέα ροπής, τύπου διπλού συμπλέκτη ή συνεχώς μεταβαλλόμενων σχέσεων αλλά τα λεγόμενα αυτοματοποιημένα μηχανικά ή αλλιώς, ρομποτιζέ. Πρόκειται δηλαδή για ένα χειροκίνητο με αυτόματη λειτουργία του συμπλέκτη και εναλλαγή των σχέσεων, που δεν φημίζεται για την ταχύτητά του και για την ομαλή λειτουργία του. Αποζημιώνει όμως ο αλά Range Rover επιλογέας! Δείτε το.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!