Το ΙΟΑΣ δίνει συμβουλές για την ασφάλεια των μαθητών (pics)

Gazzetta team
Το ΙΟΑΣ δίνει συμβουλές για την ασφάλεια των μαθητών (pics)
Το ΙΟΑΣ εύχεται καλή σχολική χρονιά με υγεία και ασφάλεια για μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς, δίνοντας και συμβουλές.

Τα σχολεία ξεκινάνε και στη σχολική χρονιά παίζει τον δικό του ρόλο το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς». Στόχος του είναι να συνεργαστεί με μαθητές, εκπαιδευτικούς ακι γονείς, ώστε να δοθούν στις νέες γενιές τα εφόδια και τα εργαλεία, ώστε να μεγαλώσουν και να γίνουν υπεύθυνοι οδηγοί και πολίτες.

Γι' αυτό, φροντίζει για την ασφάλεια των μαθητών στους δρόμους, ενώ δίνει και χρήσιμες συμβουλές σε μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικούς και οδηγούς για την ασφαλή μετακίνηση μικρών και μεγάλων. Παράλληλα, το ΙΟΑΣ συνεχίζει και αυτή τη σχολική χρονιά τα ειδικά σχεδιασμένα προγράμματα κυκλοφοριακής αγωγής, που απευθύνονται σε μαθητές όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης, υπό την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (Ι.Ε.Π.).

Με αυτόν τον τρόπο, το Ινστιτούτο θέλει να χτίσει τα θεμέλια, προκειμένου να ανατραπούν σταδιακά τα τραγικά νούμερα των θανάτων από τροχαία δυστυχήματα σε παιδιά και νέους ηλικίας 5-29 ετών, που εμφανίζονται στη χώρα μας.

Τέλος, να σημειωθεί ότι τη φετινή σχολική χρονιά το ΙΟΑΣ θα τιμήσει με την παρουσία του το 5ο και το 20ό Δημοτικό Σχολείο Ηλιούπολης. Παρούσα στην κοινή τελετή του Αγιασμού των δύο σχολείων θα είναι η πρόεδρος του ΙΟΑΣ, Βασιλική Δανέλλη-Μυλωνά, ενώ θα παρευρεθεί και η μασκότ του ΙΟΑΣ, ο Ιππότης Ευγένιος.

Εθελοντές του Ινστιτούτου θα μοιράζουν έντυπο ενημερωτικό υλικό σε γονείς και διερχόμενους οδηγούς για την ασφαλή μετακίνηση των μαθητών, τη στιγμή που στις πύλες των 17 Δημοτικών Σχολείων του Δήμου Ηλιούπολης θα τοποθετηθούν πανό με μηνύματα ευαισθητοποίησης προς τους οδηγούς, ώστε να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, όταν διέρχονται από εκεί.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!