Με κινητήρα Moto GP οι μοτοσικλέτες δρόμου της Ducati (pics)

Gazzetta team
Με κινητήρα Moto GP οι μοτοσικλέτες δρόμου της Ducati (pics)
Η Ducati παρουσίασε τον νέο της κινητήρα για τις μοτοσικλέτες δρόμου, ο οποίος αποτελεί αντιγραφή αυτού του Moto GP.

Τον νέο κινητήρα, με ονομασία Desmosedici Stradale, παρουσίασε η Ducati και το αφεντικό της, Κλαούντιο Ντομενικάλι. Ο λόγος για τον V4, ο οποίος θα χρησιμοποιηθεί στις μοτοσικλέτες δρόμου της, είναι χωρητικότητας 1103cc και αποδίδει 210 ίππους και 120 Nm ροπή, με τη διάταξη να είναι V90 και το πιστόνι να έχει διάμετρο 81 χιλιοστά, ενώ η συμπίεση είναι 14:1.

Μάλιστα, αποτελεί αντιγραφή του κινητήρα, που χρησιμοποιείται στο Moto GP, αλλά με συμβατικά υλικά, ώστε να μην αυξάνεται το κόστος.

Από εκεί και πέρα, ο νέος κινητήρας είναι προδιαγραφών Euro 4, με εξελιγμένο Δεσμοδρομικό Σύστημα βαλβίδων, στρόφαλο ανάποδης φοράς, υγρό πολύδισκο συμπλέκτη περιορισμένης ολίσθησης, που συνεργάζεται με Quick Sifter και για ανεβάσματα και για κατεβάσματα, μεταβλητού ύψους ψεκασμό, τη στιγμή που διαθέτει και την ανάγκη «Desmo Service» κάθε 24000χλμ!

Το βάρος του περιορίζεται στα 64,5 κιλά, ώστε να είναι χαμηλότερο από τους περισσότερους V2 κινητήρες της ιταλικής φίρμας. Από εκεί και πέρα, να σημειωθεί πως ο Desmosedici Stradale V4 θα... φορεθεί πρώτη φορά στη νέα Panigale V4, η οποία θα παρουσιαστεί στο Μιλάνο στις 5 Νοεμβρίου, ενώ για τους αγώνες Superbikes θα βγει μία έκδοση R ενόψει του 2019, η οποία θα είναι στα 1000cc, με την ισχύ να παραμένει στους 210 ίππους χάρη στη χρήση τιτανίου και άλλων υλικών.

Βέβαια, θα υστερεί λίγο σε ροπή, αλλά η έκδοση θα αφορά καθαρά τους αγώνες, τη στιγμή που η τωρινή Panigale θα πρωταγωνιστήσει σε όλα τα πρωταθλήματα του κόσμου τη νέα χρονιά. Τέλος, παρόντες στην παρουσίαση ήταν και οι αναβάτες της Ducati στο Moto GP, Χόρχε Λορένθο, Αντρέα Ντοβιτσιόζο.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!