Η Skoda Octavia και με τον 1.5 TSI

Πέτρος Πιτσίνης
Η Skoda Octavia και με τον 1.5 TSI
Ο νέος τούρμπο βενζινοκινητήρας του Volkswagen Group θα τοποθετηθεί και στο μικρομεσαίο οικογενειακό της Skoda, ως η εξέλιξη του προηγούμενου 1.4 TSI.

Ακόμη πιο ολοκληρωμένη θα γίνει η Skoda Octavia, χάρη στο νέο τούρμπο μοτέρ βενζίνης που θα συνδυαστεί. Πρόκειται για τον 1.5 TSI που είδαμε στο πρόσφατα ανανεωμένο Golf, αλλά και σε άλλα μοντέλα του Group, όπως το Arteon. Οι τεχνολογίες που υιοθετεί είναι «μπροστά» και αποδίδει 150 ίππους με 250 Nm ροπής, που κινούν πολύ σβέλτα το αμάξωμα του οικογενειακού Skoda.

Με το χειροκίνητο εξάρι σασμάν, η διαδικασία για τα 0-100 χλμ./ώρα ορίζεται στα 8,2 δευτερόλεπτα και η τελική θα φτάσει τα 219 χλμ./ώρα. Όσο για την κατανάλωση, βρίσκεται στα 5,9 λίτρα ανά 100 χλμ σε μικτό κύκλο, σύμφωνα με τις μετρήσεις της Skoda.

Για αυτό ευθύνεται και το σύστημα Active Cylinder Management (ACT) που απενεργοποιεί τους δύο από τους τέσσερις κυλίνδρους του κινητήρα, αν οι στροφές ανά λεπτό είναι ανάμεσα στις 1.400 και τις 4.000 και δεν απαιτούνται περισσότερα από 100 Nm ροπής για την κίνηση του αυτοκινήτου. Αν οι συνθήκες το απαιτήσουν, το μοτέρ δουλεύει κανονικά και με τους τέσσερις και μάλιστα η εναλλαγή σχεδόν δεν γίνεται αντιληπτή, αν δεν κοιτάξεις να δεις «τι παίζει» στο σχετικό εικονίδιο του πίνακα οργάνων. Τέλος, θα προσφέρεται στα έξτρα ένα αυτόματο κιβώτιο DSG τύπου διπλού συμπλέκτη με επτά σχέσεις ενώ ο 1.5 TSI θα διατίθεται τόσο στη χάτσμπακ, όσο και τη station wagon έκδοση της Octavia.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!