Νέο Leaf με μεγαλύτερη αυτονομία (pics)

Gazzetta team
Νέο Leaf με μεγαλύτερη αυτονομία (pics)
Η Nissan παρουσίασε μία ανανεωμένη έκδοση του Leaf, το οποίο έχει μεγαλύτερη αυτονομία και σκοπό να... χτυπήσει το Model 3 της Tesla.

Στόχο να παλέψει στα ίσια με την Tesla και το Model 3 έχει η Nissan. Γι' αυτό παρουσίασε στην Ιαπωνία μία ανανεωμένη έκδοση του Leaf, το οποίο έχει μεγαλύτερη αυτονομία. Αυτή φτάνει περίπου τα 241 χιλιόμετρα με μία φόρτιση, σύμφωνα με την εκτίμηση των ρυθμιστών περιβάλλοντος των ΗΠΑ.

Κάτι που επιτυγχάνεται χάρη στη μεγαλύτερη μπαταρία με 40 kWh, ενώ ο επικεφαλής της μάρκας, Χιρότο Σαϊκάβα αποκάλυψε ότι η επόμενη έκδοση του Leaf, που θα παρουσιαστεί τη νέα χρονιά, θα έχει ακόμα μεγαλύτερη μπαταρία.

Όπως είπε στην παρουσίαση της ανανεωμένης έκδοσης του μοντέλου, αυτή θα είναι 60 kWh και θα χαρίζει αυτονομία για πάνω από 300 μίλια, δηλαδή παραπάνω από 483 χιλιόμετρα, αν και δεν ξεκαθάρισε με ποια στάνταρ θα υπολογιστεί η απόσταση.

Όσο για την έναρξη των πωλήσεων αυτή θα ξεκινήσει από τις 2 Οκτωβρίου στην Ιαπωνία και στις αρχές του 2018 στον υπόλοιπο κόσμο, με τη Nissan να λέει ότι θα πουλήσει τουλάχιστον 90 χιλιάδες νέα Leaf ετησίως, διπλασιάζοντας, ή ακόμα και τριπλασιάζοντας, τις πωλήσεις του προκατόχου του.

Αυτό πέρυσι άγγιξε τις 47 χιλιάδες πωλήσεις, με τις τιμές να ξεκινούν στην Ιαπωνία από τα 3,15 εκατομμύρια γεν, δηλαδή 24234 ευρώ. «Αν είναι πετυχημένο, το Leaf θα γίνει μεγάλο μέρος της Nissan. Τα ηλεκτρικά οχήματα δε θα είναι, πλέον, εξειδικευμένο προϊόν», πρόσθεσε ο Σαϊκάβα.

Τέλος, να σημειωθεί ότι το ηλεκτρικό μοντέλο της ιαπωνικής φίρμας είχε ένα αγωνιστικό facelift, με τη νέα έκδοση να διατίθεται με τις πιο πρόσφατες αυτοματοποιημένες λειτουργίες, στις οποίες συμπεριλαμβάνονται η οδήγηση σε αυτοκινητόδρομο μονής λωρίδας, αυτοκινούμενο παρκάρισμα και ηλεκτρονικό πεντάλ επιτάχυνσης και πέδησης.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!