Της... ποινής στη Μόντσα

Gazzetta team
Της... ποινής στη Μόντσα
Έξι οδηγοί έχουν ποινές στο γκριντ εκκίνησης της Μόντσα και θα δουν τα κόκκινα φώτα να σβήνουν από τις τελευταίες θέσεις.

Βροχή είχαμε στη Μόντσα το Σάββατο (2/9), όμως... βροχή έπεσαν και οι ποινές στο γκριντ εκκίνησης του αυριανού αγώνα. Συγκεκριμένα, έξι οδηγοί τιμωρήθηκαν για αλλαγές στη μονάδα ισχύος τους ή στο κιβώτιο ταχυτήτων. Ας ξεκινήσουμε από αυτόν που δέχτηκε τη μεγαλύτερη, που είναι ο Φερνάντο Αλόνσο.

Ο Ισπανός έχει μία πληθώρα αλλαγών στον κινητήρα της Honda, αφού η McLaren αποφάσισε ότι η γρήγορη Μόντσα δε θα ταίριαζε με τίποτα σε αυτόν, ώστε να τιμωρηθεί με 35 θέσεις. Για την ακρίβεια, έχει τον έβδομο κινητήρα, το ένατο MGU-H, το έβδομο MGU-K, το ένατο τούρμπο, το έκτο σύστημα αποθήκευσης ενέργειας και το πέμπτο κοντρόλ ηλεκτρονικών.

Δοκίμασε την τύχη σου και μπες στην κλήρωση για ένα Opel Adam (21+)!

Ακολουθεί ο Ντάνιελ Ρικιάρντο με 25 θέσεις, λόγω χρήσης του πέμπτου κινητήρα του και τούρμπο, του έκτου MGU-H και αλλαγής του κιβωτίου ταχυτήτων. Ο ομόσταυλός του, Μαξ Φερστάπεν είναι τιμωρημένος με 20 θέσεις λόγω της χρήσης του πέμπτου κινητήρα εσωτερικής καύσης και του πέμπτου MGU-H, καθώς και νέου τούρμπο.

Σειρά παίρνει ο Τζόλιον Πάλμερ με 15 θέσεις για νέο MGU-H και νέο τούρμπο, ενώ από 10 θέσεις είναι οι... καμπάνες των Νίκο Χούλκενμπεργκ και Κάρλος Σάινθ, αμφότεροι για χρήση νέου MGU-H στη μονάδα ισχύος των μονοθεσίων τους.

Έτσι, το γκριντ της Μόντσα έχει πολλές ανακατατάξεις, με όλους τους πιλότους πίσω από τους Ρικιάρντο, Φερστάπεν να κερδίζουν από δύο θέσεις, τον Ντανιίλ Κβιάτ να κερδίζει τρεις, τον Κέβιν Μάγκνουσεν τέσσερις και τους Μάρκους Έρικσον, Πασκάλ Βερλάιν να φτάνουν στις συν πέντε θέσεις.

Αναλυτικά το γκριντ με τις ποινές

Χάμιλτον

Στρολ

Οκόν

Μπότας

Ραϊκόνεν

Φέτελ

Μάσα

Φαντόρν

Πέρεζ

Κβιάτ

Μάγκνουσεν

Έρικσον

Βερλάιν

Χούλκενμπεργκ (ποινή 10 θέσεων)

Σάινθ (ποινή 10 θέσεων)

Πάλμερ (ποινή 15 θέσεων)

Φερστάπεν (ποινή 20 θέσεων)

Ρικιάρντο (ποινή 25 θέσεων)

Αλόνσο (ποινή 35 θέσεων)

Γκροζάν (θα αποφασίσουν οι αγωνοδίκες αν θα τρέξει)

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!