Άλλος ένας Σουμάχερ για τη Formula1

Gazzetta team
Άλλος ένας Σουμάχερ για τη Formula1
Το όνομα Σουμάχερ είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τη Formula1 και, πέρα από τον Μικ, υπάρχει και ο πρώτος του ξάδερφος και γιος του Ραλφ, Ντέιβιντ.

Οι... παλιοί ή ακόμα και οι λίγο νεότεροι θα θυμούνται ότι στο παρελθόν είχαμε δύο αδέρφια να τρέχουν ταυτόχρονα στη Formula1. Ο λόγος φυσικά για τους Μίκαελ και Ραλφ Σουμάχερ.

Οι δυο τους συνυπήρχαν στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού από το 1997 μέχρι και το 2006, αν και ο πρώτος ήταν αυτός που λάμβανε όλη τη δόξα, με νίκες, τίτλους και πολλά ρεκόρ, ώστε να γίνει ο καλύτερος όλων των εποχών.

Πλέον, τα χρόνια έχουν περάσει, ο ένας δίνει τη μεγαλύτερη μάχη της ζωής του και ο άλλος είναι στο πλευρό του και συνάμα έχει αναλάβει χρέη μάνατζερ νεαρών οδηγών, ενώ η... σκυτάλη έχει περάσει στα παιδιά τους. Ο γιος του Μίκαελ, Μικ, έχει μπει ήδη στη Formula4 και στη Formula3, έχοντας δείξει ότι έχει όλα τα προσόντα να τρέξει μία μέρα στην F1.

Ωστόσο, την ίδια φιλοδοξία έχει και ο πρώτος του ξάδερφος, δηλαδή ο γιος του Ραλφ, Ντέιβιντ. Αυτός είναι 15 ετών και το 2018 έχει στόχο τη Formula4, αφού ακόμα είναι στα καρτ. «Σίγουρα θέλω να είμαι στη Formula1 κι ελπίζω να καταλήξω σε μία πολύ καλή ομάδα. Έχω δύο πρότυπα, φυσικά τον πατέρα μου και τον θείο μου επειδή είναι ο πιο πετυχημένος οδηγός όλων των εποχών με εφτά παγκόσμιους τίτλους.

Ο πατέρας μου ήταν επίσης πολύ καλός, αλλά δεν τους συγκρίνω με μένα. Απλά συγκεντρώνομαι στον εαυτό μου. Θα λάτρευα να είμαι στο γκριντ για έναν αγώνα της Formula1 δίπλα στον ξάδερφό μου, Μικ», είπε ο Ντέιβιντ Σουμάχερ. Λέτε να έχουμε ξανά στο μέλλον δύο ονόματα Σουμάχερ στο ίδιο άθλημα; Ο καιρός θα το δείξει και ακόμα απέχουμε πολύ από το να μάθουμε κάτι τέτοιο.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!