Μισό εκατομμύριο αυτοκίνητα καταστράφηκαν από το τυφώνα Χάρβεϊ (vid)

Πέτρος Πιτσίνης
Μισό εκατομμύριο αυτοκίνητα καταστράφηκαν από το τυφώνα Χάρβεϊ (vid)
Ο τεράστιος αριθμός οχημάτων που υπολογίζεται ότι θα πάρει το δρόμο της καταστροφής λόγω του τυφώνα Χάρβεϊ στο Τέξας των ΗΠΑ, δημιουργεί προβλήματα αλλά και μεγάλες ευκαιρίες.

Τις πληγές της μετρά η πολιτεία του Τέξας μετά το πέρασμα του καταστροφικού, κυρίως λόγω της απίστευτης βροχόπτωσης, τυφώνα Χάρβεϊ.

Μια από τις μεγάλες απώλειες, πέραν της ανάγκης άμεσης στέγασης 30.000 περίπου ατόμων, είναι αυτή των οχημάτων. Οι πρώτες εκτιμήσεις των ασφαλιστικών εταιρειών κάνουν λόγο για περίπου 500.000 οχήματα που έχουν πληγεί, εκ των οποίων τα περισσότερα δεν είναι δυνατόν να αποκατασταθούν και θα πάρουν το δρόμο για τα διαλυτήρια.

Αυτό σημαίνει τεράστια έξοδα για τις ασφαλιστικές εταιρείες, καθώς σχεδόν το σύνολο των οχημάτων έχει κάλυψη ζημιών από φυσικές καταστροφές. Αντίθετα, η καταστροφή φέρνει χαμόγελα ευτυχίας στους εμπόρους αυτοκινήτων του Τέξας, οι οποίοι, παρά τις ζημιές που μπορεί να έπαθαν και οι ίδιοι, θα δουν τις πωλήσεις τους να εκτοξεύονται τους επόμενους μήνες.

Με περίπου 500.000 οχήματα άμεσα εκτός κυκλοφορίας, όλος ο κλάδος του αυτοκινήτου –έμποροι καινούριων και μεταχειρισμένων, επισκευαστές, έμποροι ανταλλακτικών- τρίβουν ήδη τα χέρια τους καθώς, ειδικά σε αυτή την πολιτεία, χωρίς αυτοκίνητο είναι κανείς «ανάπηρος».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!