Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για το Dacia Duster (vid)

Πέτρος Πιτσίνης
Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για το Dacia Duster (vid)
Η δεύτερη γενιά του ρουμανικού SUV θα λανσαριστεί στη Φρανκφούρτη, έως τότε όμως και μέσω facebook είδαν το φως δύο video, για να μας υπενθυμίσουν τη μεγάλη ημέρα.

Αρκετά δημοφιλές αποδείχτηκε το Dacia Duster, το SUV της ρουμανικής μάρκας που, χάρη στην εξαιρετική σχέση κόστους – απόδοσης κέρδισε το κοινό σε αρκετές ευρωπαϊκές αγορές.

Το Duster έχει το ρόλο του πολύ προσιτού και ευρύχωρου συμπαγούς crossover στην ευρύτερη γκάμα της Renault, το οποίο ωστόσο, λόγω μεγάλης απόστασης από το έδαφος και του προαιρετικού συστήματος μετάδοσης σε όλους τους τροχούς, είναι και ένα από τα ικανότερα, παντός καιρού και εδάφους, μοντέλα της κατηγορίας του.

Στο νέο Duster η εμπνευσμένη σχεδίαση του αμαξώματος δεν αναμένεται να αλλάξει εκ βάθρων. Οι βασικές γραμμές και οι διαστάσεις θα παραμείνουν μάλλον αναλλοίωτες, με σημαντικές όμως διαφοροποιήσεις σε φωτιστικά σώματα, προφυλακτήρες και τροχούς.

Το εσωτερικό, αντίθετα, αναμένεται να δεχτεί μια σημαντική αναβάθμιση, με προσθήκες πολλών στοιχείων σύγχρονου εξοπλισμού και κυρίως συστημάτων υποβοήθησης της οδήγησης. Οι τετρακίνητες εκδόσεις, το highlight του μοντέλου, θα διατηρηθούν, όπως και η σημερινή γκάμα κινητήρων που ούτως ή άλλως είχε εκσυγχρονιστεί πρόσφατα με Euro 6 εκδόσεις.

Στα video που θα δείτε μην προσπαθήσετε να εντοπίσετε διαφορές, καθώς δεν πρόκειται για το νέο μοντέλο, που πρωταγωνιστεί, έστω και αν η ευκρίνεια είναι επίτηδες αλλοιωμένη, αλλά για το υφιστάμενο.

«Απογειώνεται» λοιπόν το νέο Duster και θα εμφανιστεί στα μάτια μας αφού «κάτσει η σκόνη» από την κατεδάφιση, προφανώς φρέσκο και εντυπωσιακό με πολλά νέα στοιχεία που ελπίζουμε να μας συναρπάσουν.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!