Αλόνσο: «Διώξτε τη Honda ή φεύγω»

Gazzetta team
Αλόνσο: «Διώξτε τη Honda ή φεύγω»
Ο Φερνάντο Αλόνσο έθεσε δίλημμα στη McLaren, καθώς θα πρέπει να φύγει η Honda για να παραμείνει ο ίδιος.

Αβέβαιο παραμένει το μέλλον του Φερνάντο Αλόνσο, το συμβόλαιο του οποίου με τη McLaren λήγει φέτος. Ο Ισπανός δεν αντέχει άλλο να ταλαιπωρείται από τα προβλήματα της Honda και ζητάει εγγυήσεις για ένα καλύτερο μέλλον, καθώς επιθυμεί να κατακτήσει έναν ακόμα τίτλο πριν αποσυρθεί από την ενεργό δράση.

Γι' αυτό και τόνισε ότι θα πρέπει να απεμπλακεί η ιαπωνική εταιρεία από το πρότζεκτ για να παραμείνει ο ίδιος. «Θα δούμε τι θα συμβεί τις επόμενες εβδομάδες. Η McLaren είναι πάντα μία από τις καλύτερες ομάδες στον κόσμο και θα ήμουν χαρούμενος να συνεχίσω να δουλεύω μαζί τους, αλλά πρέπει να δούμε πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα», δήλωσε ο δις παγκόσμιος πρωταθλητής στο Sky Sports.

Βέβαια, θα αλλάξει γνώμη, σε περίπτωση που η Honda κάνει κάποιες δραστικές βελτιώσεις, σύμφωνα με τον Ζακ Μπράουν. «Δεν έχει τόση σιγουριά με αυτή τη μονάδα ισχύος, οπότε πρέπει να του δείξουμε αρκετά γρήγορα, ή ακόμα καλύτερα να του δείξει η Honda ότι θα κάνει κάποιες δραστικές βελτιώσεις», πρόσθεσε, μιλώντας στο ίδιο μέσο ενημέρωσης, ο ισχυρός άνδρας της ομάδας του Γουόκινγκ.

Από εκεί και πέρα, υπενθυμίζουμε το ενδιαφέρον της Williams, εφόσον δε συνεχίσει ο Φελίπε Μάσα. Ο Αλόνσο δεν απέρριψε αυτό το ενδεχόμενο, που συμπεριλαμβάνεται στο 40% των επιλογών που έχει αυτή τη στιγμή στο τραπέζι. «Είχα προτάσεις τον Ιούνιο, τον Ιούλιο και τον Αύγουστο.

Στο 60% αυτών είπα όχι, το άλλο 40% είναι ακόμα στο τραπέζι», πρόσθεσε ο Αλόνσο. Έτσι, μένει να δούμε τι τέλος θα έχει και αυτό το... σίριαλ, αφού είναι το μοναδικό από τα μεγάλα ονόματα που ακόμα δεν έχει εξασφαλίσει το μέλλον του.

Τέλος, να σημειωθεί ότι δεν είναι και εύκολη υπόθεση η αποδέσμευση της Honda. Για να γίνει αυτό στην παρούσα φάση, θα πρέπει κάποια άλλη ομάδα να προμηθευτεί με κινητήρες της ιαπωνικής εταιρείσς και στην παρούσα φάση δεν είναι καμία πρόθυμη, ώστε να μείνει ελεύθερος κάποιος από τους κατασκευαστές. Μάλιστα, μέχρι και η Sauber ακύρωσε το... deal για το 2018 για να συνεχίσει τη συνεργασία της με τη Ferrari.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!