Η νέα BMW X4 χωρίς καμουφλάζ

Πέτρος Πιτσίνης
Η νέα BMW X4 χωρίς καμουφλάζ
Στην Νότια Καρολίνα των ΗΠΑ εντοπίστηκε το νέο σπορ SUV της γερμανικής φίρμας, «όπως το γέννησε το εργοστάσιο».

Η δεύτερη γενιά της BMW X4 εντοπίστηκε στο αμερικανικό έδαφος –όπου και κατασκευάζεται- από τους κατασκόπους φωτογράφους της Palbay και αμέσως έκανe το γύρο του κόσμου online.

Φορτωμένη στην νταλίκα μεταφοράς η X4 δεν βρίσκεται και στο πιο σωστό σημείο απαθανάτισης, χωρίς όμως κανενός είδους κάλυψη αποκαλύπτει πλήρως τη νέα αισθητική της και το γεγονός ότι θα διατίθεται και σε έκδοση M diesel –όπως αποδεικνύει το λογότυπο στο πίσω μέρος του συγκεκριμένου αυτοκινήτου.

Το μπροστινό μέρος της νέας X4 είναι εμπνευσμένο από την πρόσφατη X3 με λεπτότερους προβολείς, και μεγαλύτερη μάσκα. Το κάτω μέρος του προφυλακτήρα κυριαρχείται από ένα μεγάλο κεντρικό άνοιγμα, πιθανότατα στο συγκεκριμένο μοντέλο M Performance, καθώς και από μεγάλες εισόδους αέρα με οριζόντια γραμμή χρωμίου.

Η μεγαλύτερη αλλαγή στο σχεδιασμό της X4 μπορεί να παρατηρηθεί τόσο πλευρικά, όσο και στο πίσω μέρος. Έχει πιο χαμηλή γραμμή οροφής από τη σημερινή γενιά, η οποία μάλιστα έχει πιο έντονη κλίση στην πορεία της για την πίσω πέμπτη πόρτα. Τα φωτιστικά σώματα είναι πολύ πιο χαμηλά σε ύψος και εκτείνονται σε μεγαλύτερο πλάτος, αγκαλιάζοντας τις πλευρές του αμαξώματος. Δίχως καμία αμφιβολία τα μεγάλα πνεύματα του Μονάχου συναντήθηκαν με αυτά της Στουτγάρδης, καθώς εδώ έχουμε μια άμεση οπτική συγγένεια της X4 με τη Mercedes GLC-Coupe.

Όσον αφορά τις επιλογές του κινητήρα, η X4 δεν θα διαφοροποιείται από την πιο συντηρητική αισθητικά αδελφή της, την X3. Και όπως μπορείτε να δείτε, αυτή η X4 M40d θα είναι η δεύτερη με της γκάμας με το «αγωνιστικό» λογότυπο, ισχύ πάνω από 300 ίππους και ως κινητήρια μονάδα το νέο εξακύλινδρο σύνολο diesel με τα 4 turbo. Περισσότερα όμως, στη διεθνή έκθεση τους Φρανκφούρτης, στις 12 Σεπτεμβρίου.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!