Ο Φέτελ ευχαρίστησε τον Κίμι για τη βοήθεια

Πέτρος Πιτσίνης
Ο Φέτελ ευχαρίστησε τον Κίμι για τη βοήθεια
Ο Φινλανδός λειτούργησε σαν αεροδυναμική ασπίδα για τον Φέτελ, ο οποίος κατάφερε έτσι να περάσει τον Μπότας και να πετύχει τον δεύτερο καλύτερο χρόνο στις κατατακτήριες δοκιμές.

Με την ευγενική χορηγία του Κίμι Ραϊκόνεν κέρδισε ο Φέτελ τη δεύτερη θέση εκκίνησης για το αυριανό Γκραν Πρι στο Σπα. Όπως παραδέχθηκε ο Γερμανός, «είχα λίγη βοήθεια. Δεν ήταν όμως συνεννοημένο από πριν! Ο Κίμι με είδε προφανώς στον καθρέφτη του». Η Ferrari του Ραϊκόνεν λειτούργησε σαν αεροδυναμική σήραγγα για τον Φέτελ, με αποτέλεσμα να πετύχει ταχύτερο χρόνο κατά τρία δέκατα του δευτερολέπτου από τον τρίτο Βαλτέρι Μπότας.

Ο Φέτελ ρωτήθηκε με την ευκαιρία της ανανέωσης του συμβολαίου του με τη Ferrari και για τον Μίκαελ Σουμάχερ, αναφέροντας χαρακτηριστικά, ότι «είναι ο ήρωάς μου. 72 νίκες με τη Ferrari πιστοποιούν τα μεγάλα αποτυπώματά του. Όμως η Ferrari θέλει τώρα να αφήσει με εμένα τα δικά μου αποτυπώματα»,

Ο Γερμανός τρέφει βάσιμες ελπίδες για τη νίκη στο Σπα. Όπως απάντησε σε σχετική ερώτηση, «η Mercedes θα είναι γρήγορη. Εμείς όμως δεν πρέπει να κρυφτούμε».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!