Φέτελ: «Θα κάνουμε δύσκολη τη ζωή στη Mercedes»

Πέτρος Πιτσίνης
Φέτελ: «Θα κάνουμε δύσκολη τη ζωή στη Mercedes»
Ο Γερμανός πιλότος της Ferrari παραδέχτηκε ότι τα μονοθέσια της Mercedes έχουν πολύ καλό ρυθμό, αλλά στις κατατακτήριες τόσο ο ίδιος, όσο και η Ferrari, δεν θα είναι εύκολοι αντίπαλοι.

Με τον Χάμιλτον να πραγματοποιεί τον καλύτερο χρόνο της ημέρας και τον Ραϊκόνεν μόνο από την ομάδα της Ferrari να τον απειλεί, ο Φέτελ είναι λογικό να απολογείται στους δημοσιογράφους για τον μόλις 5ο ταχύτερο χρόνο που πέτυχε τη δεύτερη περίοδο δοκιμών στο βελγικό GP.

«Δεν είμαι απόλυτα ικανοποιημένος από την απόδοση που είχαμε. Το μονοθέσιο είναι εντάξει, όμως χρειαζόμαστε λίγο καλύτερη ισορροπία. Η πίστα είναι πολύ μεγάλη και είναι δύσκολο να βρεις τις ιδανικές ρυθμίσεις για κάθε είδος καμπής. Σε άλλες νοιώθω το πίσω μέρος να χάνεται και σε άλλες το εμπρός.» απάντησε ο Φέτελ σχετικά με τις σημερινές του επιδόσεις.

«Φυσικά, αύριο τα πράγματα θα είναι καλύτερα. Κάποια σημεία μπορώ να τα βελτιώσω με την οδήγησή μου και σε κάποια άλλα να βρούμε λύσεις με την ομάδα. Το βέβαιο είναι ότι θα κάνουμε δύσκολη τη ζωή των Mercedes», συμπλήρωσε ο Γερμανός τετράκις παγκόσμιος πρωταθλητής.

Ο ίδιος θέλει τη νίκη για να διατηρήσει τη πρωτοπορία του και το ψυχολογικό αβαντάζ μιας νίκης μετά το καλοκαιρινό διάλειμμα, ο Χάμιλτον κυνηγάει και αυτός τη νίκη με νύχια και με δόντια, γνωρίζοντας πως αν ξεφύγει βαθμολογικά ο Φέτελ αυτή τη στιγμή, μπορεί να κριθεί και το πρωτάθλημα. Ο Ραϊκόνεν έχει τα στατιστικά με το μέρος του στο Spa και μπορεί να κυνηγήσει νίκη. Αν και, αν βρεθεί εμπρός και πίσω έχει τον Φέτελ, δεν αποκλείεται να ακούσει τη φράση «μείνε πίσω», που τίποτα δεν θα ήθελε, μέσω του team radio.

Τέλος υπάρχει και η περίπτωση Φερστάπεν, που με 80.000 οπαδούς να τον στηρίζουν, νοιώθει όχι σαν αλλά στο σπίτι του και Κύριος είδε ποιόν μπορεί να πετάξει εκτός πίστας για να μην χάσει την παραμικρή θέση. Καθώς ήδη κατάφερε να πετύχει τον τέταρτο καλύτερο χρόνο στο FP2 οριακά εμπρός από τον Φέτελ, ίσως είναι αυτός ο ρυθμιστικός παράγοντας της επικράτησης μεταξύ Merc και Ferrari.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!