Μάσα: «Αυτή τη μέρα, θέλω να την ξεχάσω» (vid)

Πέτρος Πιτσίνης
Μάσα: «Αυτή τη μέρα, θέλω να την ξεχάσω» (vid)
Με το ξεκίνημα της πρώτου περιόδου των ελεύθερων δοκιμών ο Βραζιλιάνος κατέστρεψε το μονοθέσιό του, χάνοντας ολόκληρη την ημέρα.

Ούτε πρώτη, ούτε δεύτερη περίοδο δοκιμών είχε σήμερα για τον Μάσα στον αγώνα του Βελγίου, καθώς πολύ νωρίς, στο ξεκίνημα ενός γρήγορου γύρου το πρωί, έχασε τον έλεγχου του μονοθεσίου του και έπεσε στα προστατευτικά λάστιχα της πίστας.

Αφού έλεγξε τις ζημιές, η ομάδα της Williams αναγκάστηκε να προχωρήσει σε αλλαγή του πλαισίου, καθώς είχε και αυτό πάθει ζημιά, εκτός από τους αριστερούς τροχούς και τις αναρτήσεις.

Σε τέτοιες όμως περιπτώσεις, οι κανόνες της FIA απαιτούν ο οδηγός να μην τρέξει ξανά την ίδια ημέρα, καθώς το αυτοκίνητο πρέπει να περάσει έλεγχο το επόμενο πρωί. Γεγονός που ανάγκασε τον Μάσα να μείνει θεατής και στο FP2.

Ο Βραζιλιάνος ρωτήθηκε αν το ατύχημα έχει σχέση με το πρόβλημα της υγείας του λόγω ίωσης, που τον ταλαιπωρούσε από την Ουγγαρία, αλλά ήταν κάθετα αρνητικός. «Δεν αισθάνομαι πλέον ζάλη όπως την εβδομάδα στην Ουγγαρία - δεν υπάρχει καμία σχέση με το σημερινό ατύχημα» δήλωσε ο Μάσα και συνέχισε λέγοντας ότι αυτή είναι «μια μέρα που θέλει να ξεχάσει».

«Ήμουν στον πρώτο γύρο προσπαθώντας να εγκλιματιστώ στην πίστα όταν πέρασα εσωτερικά στο κερμπ της έβδομης στροφής. Το πίσω μέρος γύρισε ελάχιστα αλλά το έχασα και δεν μπορούσα να το διορθώσω. Ήταν πολύ μικρή η περιοχή διαφυγής, οπότε δεν μπορούσα να αποφύγω μια σύγκρουση. Τελικά καταστράφηκε και το πλαίσιο. Σίγουρα ήταν ένα λάθος οδήγησης» παραδέχτηκε απογοητευμένος ο Μάσα.

Το ζήτημα είναι ότι πρώτη φορά με νέο αυτοκίνητο, κάθε οδηγός σε μια τόσο μεγάλη και απαιτητική πίστα χρειάζεται πολλούς γύρους ώστε να βρει το ρυθμό του. Ο Μάσα λοιπόν θα πάει αύριο Σάββατο στο FP3 και στις κατατακτήριες, με δεκάδες γύρους λιγότερους από τους ανταγωνιστές του, γεγονός ιδιαίτερα αρνητικό. Ταυτόχρονα, όπως και ο ίδιος τόνισε, η 17η θέση του Στρολ δεν δίνει τα απαραίτητα στοιχεία ώστε να αξιολογηθεί σωστά η δυνατότητα του αυτοκινήτου. Όπως όλα δείχνουν, αυτή θα είναι μάλλον μια «συννεφιασμένη Κυριακή» για την Williams.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!