Το σύστημα που προλαβαίνει 85 χιλιάδες τροχαία

Πέτρος Πιτσίνης
Το σύστημα που προλαβαίνει 85 χιλιάδες τροχαία
Κάθε χρόνο γίνονται αμέτρητα αυτοκινητιστικά ατυχήματα παγκοσμίως, ωστόσο με το σύστημα προειδοποίησης παρέκκλισης από τη λωρίδα κυκλοφορίας περιορίζονται κατά 85 χιλιάδες ετησίως.

Το Lane Departure Warning, ή σύστημα προειδοποίησης παρέκκλισης από τη λωρίδα κυκλοφορίας το γνωρίσαμε σε ακριβά μοντέλα πριν από κάποια χρόνια, ωστόσο σήμερα το συναντάμε και σε φθηνότερα. Η ευρεία χρήση του κάνει ασφαλέστερη την κίνηση στον αυτοκινητόδρομο και σύμφωνα με τον οργανισμό IIHS, τα αποτελέσματα είναι πολύ εντυπωσιακά.

Τα στοιχεία δείχνουν ότι 85 χιλιάδες τροχαία ατυχήματα και 55 χιλιάδες τραυματισμοί αποφεύγονται κάθε χρόνο από το LDW, ενώ μειώνονται κατά 11% τα μετωπικά τρακαρίσματα, η πρόσκρουση στα προστατευτικά στηθαία των αυτοκινητοδρόμων και η εκτροπή πορείας. Κάπως έτσι βλέπουμε ότι εκτός της παθητικής ασφάλειας, που «μετριέται» με αερόσακους, ζώνες παραμόρφωσης και ακαμψία πλαισίου, η ενεργητική ασφάλεια είναι εξίσου σημαντική, που θα αποτρέψει το ατύχημα και τα προαναφερθέντα συστήματα δεν θα χρειαστεί να ενεργοποιηθούν.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!