Θα κερδίσω ξανά λέει ο Κίμι

Γιώργος Βαρίνος
Θα κερδίσω ξανά λέει ο Κίμι
Ο Κίμι Ράϊκονεν λέει ότι δεν θα αποφάσιζε να δεσμευτεί για μια νέα συμφωνία με την Ferrari αν δεν πίστευε ότι θα μπορούσε ακόμα, να κερδίσει αγώνες και πρωταθλήματα.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, η Ferrari επιβεβαίωσε ότι θα επεκτείνει το συμβόλαιο του Κίμι Ράϊκονεν για μια άλλη σεζόν, παρόλο που δεν κέρδισε νίκη από τότε που επέστρεψε στη Scuderia.

Ενώ κάποιοι αμφισβητούν κατά πόσο η Ferrari πρέπει να στηριχτεί για άλλη μια φορά στις ικανότητες του Φινλανδού, ο ίδιος ο Κίμι πιστεύει πως ακόμα «το έχει». « Έ
χω εμπιστοσύνη στις ικανότητές μου. Μπορώ ακόμα να κερδίσω και παίζω συνεχώς στις πρώτες θέσεις. Αυτή η χρονιά απλώς δεν ξεκίνησε καλά. Θα έφευγα από την Formula 1, αν είχα την παραμικρή αμφιβολία πως δεν μπορώ να νικήσω ξανά.»
Όταν ρωτήθηκε τι ήταν αυτό που τον έπεισε να μείνει, ο Φιλανδός είπε: «Είναι η αίσθηση του να αγωνίζομαι. Μου αρέσει το μονοθέσιο, μου αρέσει να οδηγώ στο όριο. Αν δεν αισθανόμουν ότι μπορώ να πάω γρήγορα, και δεν θα ήμουν ευτυχισμένος, δεν θα ήμουν εδώ.»

Μερικοί έχουν προτείνει ότι ένας από τους βασικούς παράγοντες για τη διατήρηση του Φινλανδού στο ρόστερ της ομάδας είναι πως τον θέλει ο Φέτελ. Έτσι είναι; Ρώτησαν τον Κίμι... «Ε... θα πρέπει να τους ρωτήσετε» είπε. «Ειλικρινά, το μόνο πράγμα που με ενδιαφέρει είναι να μείνω στην ομάδα το επόμενο έτος. Δεν με νοιάζει τι σκέφτονται. Έχω την εντύπωση πως και η ομάδα σκέφτεται με τον ίδιο τρόπο. Τι άλλο μπορώ να πω.»

Ωστόσο, ο Κίμι είναι σχεδόν σίγουρος για ένα πράγμα, και αυτό είναι πως ο Φέτελ θα μείνει και αυτός για τον επόμενο χρόνο. «Εργαζόμαστε πολύ καλά μαζί. Τα πάμε καλά. Είναι ωραίος τύπος ο Σεμπ. Ότι έχει να σου πει στο λέει κατάμουτρα. Και εγώ έτσι είμαι. Θα ήθελα να μείνει αλλά προφανώς δεν είμαι αυτός που αποφασίζει. Δεν έχω ιδέα τι θα συμβεί. Ας ελπίσουμε ότι θα παραμείνει όπως είναι τώρα η κατάσταση.».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!