Όλα εν τάξει, στο νέο Volvo XC40 (vid)

Πέτρος Πιτσίνης
Όλα εν τάξει, στο νέο Volvo XC40 (vid)
Χωρίς να δείχνει το παραμικρό από το εσωτερικό του μικρότερου SUV στη γκάμα της που αναμένεται σύντομα, ένα πολύ πρωτότυπο video μας δίνει όλη τη διάσταση της εξαιρετικής πρακτικότητάς του.

Τόσο το αμάξωμα όσο και το εσωτερικό του αναμενόμενου συμπαγούς SUV της Volvo, του XC40, η σουηδική εταιρεία επιθυμεί να τα κρατήσει επτασφράγιστο μυστικό.

Ταυτόχρονα όμως θέλει να μάθει το κοινό τις καινοτομίες και τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα του νέου της μοντέλου. Πώς, λοιπόν, αντιμετωπίζει ταυτόχρονα και τις δύο αυτές αντικρουόμενες απαιτήσεις;

Συνειρμικά και εξαιρετικά έξυπνα είναι η απάντηση. Ακριβώς όπως σε αυτό το δεύτερο κατά σειρά teaser video για το μοντέλο, το οποίο θα δείτε στη συνέχεια. Σε απόσταση μήκους χεριού, το νέο XC40 θα μπορεί να αποθηκεύσει όλα τα αντικείμενα που είναι απαραίτητα για τον οδηγό και το συνοδηγό, βάζοντας τάξη στις καθημερινές μετακινήσεις.

Για να πετύχει ένα τόσο υψηλό επίπεδο πρακτικότητας, η Volvo πήρε κάποιες τολμηρές αποφάσεις σχεδιάζοντας το εσωτερικό του νέου της μοντέλου. Για παράδειγμα, ηχεία στις πόρτες δεν υπάρχουν, επειδή οι Σουηδοί αποφάσισαν να τα μεταφέρουν για να κάνουν τις τσέπες των θυρών μεγαλύτερες. Πόσο μεγαλύτερες; Αρκετά για να αποθηκεύσετε ένα φορητό υπολογιστή και ένα tablet ή, εναλλακτικά, δύο μπουκάλια νερού των 1.5 λίτρων.

Στο ταμπλό και στην κεντρική κονσόλα έχουν επίσης προβλεφθεί καθορισμένες θέσεις για νομίσματα, κάρτες και καλώδια φόρτισης, μαζί με χώρο για ασύρματη φόρτιση του smartphone σας. Αν προτιμάτε να χρησιμοποιείτε καλώδια, υπάρχουν επίσης αρκετές θύρες USB.

Το ντουλαπάκι του συνοδηγού η Volvo προσπαθεί να το κάνει πιο ενδιαφέρον, τοποθετώντας ένα μικρό γάντζο για ελαφριές τσάντες. Πρακτικοί χώροι έχουν δημιουργηθεί και κάτω από τα μπροστινά καθίσματα, για μια σειρά από μικρά αντικείμενα. Στο κεντρικό υποβραχιόνιο υπάρχει ειδική διαμόρφωση για την τοποθέτηση της κλασικής μεγάλης συσκευασία χαρτομάντηλων. Η Volvo έχει επίσης φροντίσει και για τα απορρίμματα, με την ύπαρξη αφαιρούμενου κάδου.

Ανάλογα φροντισμένο είναι και το πορτ μπαγκάζ, με χώρο κάτω από το δάπεδο για την τοποθέτηση αντικειμένων που δεν πρέπει να βρίσκονται σε κοινή θέα, γάντζους συγκράτησης και ράγες διαχωρισμού.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!