Μια βόλτα στο υπέροχο Spa (vid)

Πέτρος Πιτσίνης
Μια βόλτα στο υπέροχο Spa (vid)
Ο 12ος γύρος του φετινού πρωταθλήματος ξεκινά αύριο 25 Αυγούστου στο Βέλγιο, στη μεγαλύτερη σε μήκος και ίσως πιο «αντρική» πίστα της F1.

Γρήγορο Στοίχημα σε Καλύτερες Αποδόσεις, Άμεσες Αναλήψεις (21+)!

Με δεκαεννέα στροφές, 7.004 μέτρα μήκος και υψομετρικές διαφορές που ξεπερνούν τα 100 μέτρα, το βελγικό GP στην πίστα Spa Francorchamps είναι εξαιρετικά συναρπαστικό τόσο για τους οδηγούς, όσο και για τους θεατές.

Η διάσημη στροφή Eau Rouge, έχει χαρακτηριστεί ως το roller coaster της F1, αφού οι οδηγοί φτάνουν στην ανηφορική δεξιά με την τυφλή έξοδο με 300 χλμ./ώρα, μετά από ένα έντονα κατηφορικό κομμάτι αναπτύσσοντας περίπου 1.7 g κάθετης επιτάχυνσης στο apex.

Στο Βέλγιο, τα μονοθέσια με τους πιο ισχυρούς κινητήρες, δείτε Mercedes, έχουν τεράστιο πλεονέκτημα.

Από τους υφιστάμενους πιλότους που θα εκκινήσουν τον αγώνα ο Ραϊκόνεν είναι ο πολυνίκης της βελγικής πίστα με 4 πρώτες θέσεις, ενώ από 2 έχουν οι Φέτελ και Χάμιλτον. Ο τελευταίος είναι αυτός με τις περισσότερες pole εδώ, πάντα από όσους αγωνίζονται, γεγονός που αποδεικνύει ότι οι κατατακτήριες δεν είναι και το κλειδί της νίκης στον αγώνα.

Καθώς το Spa αποτελεί τον εναρκτήριο αγώνα του δεύτερους μισού σκέλους του φετινού πρωταθλήματος, μετά την καλοκαιρινή ανάπαυλα, μια νίκη δίνει μεγάλο ψυχολογικό πλεονέκτημα. Στο κλείσιμο του πρώτου μισού, ήταν ο Φέτελ που πανηγύρισε την πρώτη θέση στην Ουγγαρία και έρχεται με προβάδισμα 14 βαθμών έναντι του δεύτερου Χάμιλτον στο Βέλγιο.

Κομβικό ρόλο το Σαββατοκύριακο αναμένεται να παίξει και ο πολυνίκης Ραϊκόνεν, αφού τα στοιχεία δείχνουν ότι το Spa του πάει πολύ και ίσως είναι η ιδανική ευκαιρία που έχει να φέρει μια πρώτη νίκη στη δεύτερη περίοδό του στη Ferrari και να γιορτάσει την ανανέωση του συμβολαίου του.

Στο video που ακολουθεί, με τη βοήθεια του Μαξ Φερστάπεν, θα έχετε την ευκαιρία για μια εικονική περιήγηση σε ένα γύρο στο Spa, που ακόμα και έτσι, παραμένει συναρπαστική.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!