Η Maserati Ghibli ανανεώνεται

Πέτρος Πιτσίνης
Η Maserati Ghibli ανανεώνεται
Το δυναμικό sport sedan της ιταλικής εταιρείας, μετά από τέσσερα χρόνια στην αγορά, δέχεται το πρώτο της αισθητικό και τεχνολογικό facelift.

H ανανεωμένη Ghibli πρόσθεσε στο όνομά της και το επίθετο GranLusso, ώστε να ξεχωρίζει και λεκτικά από το μοντέλο που αντικαθιστά. Τις επίσημες εικόνες έδωσε στη δημοσιότητα η Maserati, ώρες πριν το μοντέλο κάνει το ντεμπούτο του στην έκθεση αυτοκινήτου Chengdu Motorshow, στην Κίνα, στις 25 Αυγούστου.

Το ιταλικό sport sedan αναβαθμίστηκε τόσο όσον αφορά στο σχεδιασμό, όσο και στο τεχνολογικό περιεχόμενο. Αντίθετα για τα μηχανικά μέρη η εταιρεία δεν κάνει την παραμικρή μνεία, κάτι που όμως δεν μας επιτρέπει, πριν την πλήρη αποκάλυψη του μοντέλου, να γνωρίζουμε αν έχουν βελτιωθεί ή όχι.

Μένουμε έτσι στις οπτικές εντυπώσεις, όπου η Ghibli GranLusso έρχεται με ένα νέο εμπρόσθιο προφυλακτήρα με ειδικά ένθετα χρωμίου και νέα εμπρόσθια μάσκα με χρωμιωμένες ράβδους, που

Ο νέος πίσω προφυλακτήρας, μαζί με την αεροτομή στο χρώμα του αμαξώματος, είναι κομψά επανασχεδιασμένος για να δώσει μια πιο έντονη εμφάνιση στο μοντέλο σε σύγκριση με την προηγούμενη έκδοση.

Ο νέος σχεδιασμός της Ghibli GranLusso δεν αφορά μόνο την εμφάνιση: η ανανέωση συνέβαλε στη σημαντική βελτίωση της αεροδυναμικής απόδοσης, χωρίς όμως η Maserati να δίνει, σε αυτή τη φάση, σχετικά στοιχεία.

Μαζί με την εξωτερική αναδιάρθρωση, η νέο Ghibli GranLusso έχει εξοπλιστεί με σημαντικά νέα χαρακτηριστικά εξοπλισμού όπως προβολείς LED Matrix για ξεχωριστή εμφάνιση και ακόμα καλύτερο φωτισμό.

Νέες τεχνολογίες υποβοήθησης της οδήγησης υπό το γενικό τίτλο ADAS είναι επίσης διαθέσιμες, επιτρέποντας στην Maserati να κάνει λόγο για τα πρώτα της βήματα στον κόσμο της αυτόνομης οδήγησης.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!