Νέο Jimny, μετά από 20 χρόνια

Πέτρος Πιτσίνης
Νέο Jimny, μετά από 20 χρόνια
«Αιωνόβιο» με τα μέτρα της εναλλαγής μοντέλων στην αυτοκινητοβιομηχανία το μικρότερο 4Χ4 της Suzuki, δίνει επιτέλους τη σκυτάλη στον απόγονό του.

Ήταν το μακρινό 1998 όταν ο κόσμος γνώρισε για πρώτη φορά το Suzuki Jimny, που έμελλε να γράψει μια χρυσή σελίδα εμπορικής επιτυχίας για τη Suzuki, ειδικά στη χώρα μας. Το λιλιπούτειο 4Χ4, ιδανικό για αστική χρήση και ασταμάτητο εκτός δρόμου, έκανε και μια εντυπωσιακά μακρόβια πορεία με τα μέτρα της εναλλαγής μοντέλων στην αυτοκινητοβιομηχανία, που δεν ξεπερνά συνήθως τα 7 χρόνια.

Μετά όμως από 20 συναπτά έτη στην παραγωγή, το 2018 το Jimny αλλάζει. Τα πρωτότυπα δοκιμών που εντοπίστηκαν, με αρκετό αλλά όχι ιδιαίτερα βαρύ καμουφλάζ, δείχνουν ένα αυτοκίνητο πολύ κοντά στο σημερινό Jimny και πολύ μακριά από το πρωτότυπο Landbreeze, που από το 2004, υποτίθεται ότι «προλόγιζε» το νέο Jimny.

Όπως φαίνεται από τις εικόνες του πρωτότυπου που εντοπίστηκε να πραγματοποιεί τις τελευταίες δοκιμές πριν την παραγωγή, το νέο Jimny δεν θα είναι ένα σύνηθες αστικό SUV αλλά ένα πραγματικό 4Χ4. Η ρεζέρβα είναι τοποθετημένη και πάλι στην πίσω πόρτα, ο πίσω άξονας άκαμπτος, το πλαίσιο ξεχωριστό τύπου σκάλας και, με όλα αυτά, αναρωτιόμαστε αν άλλαξε καν το πλαίσιο του σημερινού Jimny. Που με όρους τεχνολογικούς, πάει τόσο πίσω όσο σχεδόν η ανακάλυψη του ίδιου του αυτοκινήτου.

Συνολικά η απολύτως κυβισμένη αισθητική του σημερινού μοντέλου επίσης διατηρείται, ενώ οι θόλοι των τροχών φαίνονται αρκετά τονισμένοι και το πλάτος αυξημένο. Το θέμα με τα στρογγυλά εμπρός φωτιστικά σώματα και τις κάθετες γρίλιες στη μάσκα επίσης φαίνεται ότι θα διατηρηθεί, με το απαραίτητο αισθητικό φρεσκάρισμα φυσικά.

Σημαντική αναβάθμιση αναμένεται στο εσωτερικό, που είχε άλλωστε δεχτεί και ένα μεγάλο facelift περίπου στο μέσο της ζωής της πρώτης γενιάς του Jimny και φυσικά η υιοθέτηση νέων τεχνολογιών υποβοήθησης της οδήγησης. Όσον αφορά το σύστημα μετάδοσης, πιθανώς το Jimny να διατηρήσει τη λογική του σκληροπυρηνικού συστήματος κατ’ επιλογή μετάδοσης σε όλους τους τροχούς, με ενδιάμεσο κιβώτιο (αργό) για τον υπο-πολλαπλασιασμό των σχέσεων μετάδοσης. Κάτι, που εξασφάλιζε τον εξαιρετικό εκτός δρόμου χαρακτήρα του.

Η επίσημη παρουσίαση του νέου Jimny αναμένεται στη διεθνή έκθεση αυτοκινήτου του Τόκιο στις 25 Οκτωβρίου 2017, ενώ η διάθεσή του στην αγορά το πρώτο εξάμηνο του 2018.

Image Credit: www.autoindustriya.com

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!