Ο Ρόσι γράφει ιστορία μια ακόμα φορά

Πέτρος Πιτσίνης
Ο Ρόσι γράφει ιστορία μια ακόμα φορά
Στο βρετανικό GP ο Βαλεντίνο Ρόσι θα εκκινήσει για 300στή φορά στην κορυφαία κατηγορία, σπάζοντας ένα ορόσημο που δεν έχει καν πλησιάσει άλλος αναβάτης.

Ο «Γιατρός» έχει σπάσει πολλά ρεκόρ κατά τη διάρκεια της καριέρας του και στο Σίλβερστοουν αυτό το Σαββατοκύριακο θα γιορτάσει την 300στή του εκκίνηση σε αγώνα του Moto GP. Κανένας άλλος αναβάτης στην ιστορία δεν έχει φτάσει σε αυτόν τον αριθμό - και ο 38 ετών Ιταλός δεν δείχνει καμιά διάθεση να παραδώσει τα όπλα.

Ο Ρόσι είναι αναμφισβήτητα φαινόμενο στο χώρο των αγώνων, πρωτίστως διότι στην ηλικία του άλλοι αναβάτες δυσκολεύονται ακόμα και να εργαστούν ως νυχτοφύλακες. Συμμετέχει ανελλιπώς από το 1996, που σημαίνει ότι έχει μπει στην τρίτη δεκαετία παρουσίας του, στο πιο απαιτητικό πρωτάθλημα μοτοσικλετών παγκοσμίως. Έχει κερδίσει τα πάντα όλα, όπως παγκόσμιο πρωτάθλημα στα 125 κ.εκ., στα 250 κ.εκ. και εφτά ακόμα, επί συνόλου 9, στην κορυφαία κατηγορία.

Εκτός όλων των παραπάνω, από την παρουσία του στο MotoGP έως και σήμερα, για 17 συνεχόμενα χρόνια δηλαδή, είναι ανελλιπώς κάθε χρόνο ο πιο δημοφιλής αναβάτης.

Η πρώτη φορά που ο Ρόσι κέρδισε στην κορυφαία κατηγορία ήταν σε βρετανικό έδαφος, στον αγώνα του Ντόνινγκτον το 2000. Η πρώτη του νίκη στο Σίλβερστοουν ήρθε το 2015, ενώ ο εννιά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής συνεχίζει ακόμα και σήμερα να είναι εξαιρετικά ανταγωνιστικός και διψασμένος για νίκες.

Φέτος, 38 ετών πλέον, συνεχίζει να δείχνει μια εξαιρετική δυναμική, όντας τέταρτος στο πρωτάθλημα οδηγών και έχοντας κερδίζει έναν από τους 11 αγώνες, αυτό του Άσεν.

Όπως μάλιστα δήλωσε, στο Σίλβερστοουν, το οποίο ταιριάζει στο οδηγικό του στιλ, θα παλέψει για το βάθρο. Παρότι η Yamaha αντιμετωπίζει προβλήματα πρόσφυσης σε ορισμένες πίστες, ο Ρόσι ευελπιστεί ότι και μετά το τεστ του Μιζάνο η ομάδα του θα έχει τις λύσεις, ώστε να γιορτάσει το ιστορικό ρεκόρ, γιατί όχι, με μια νίκη. Το αξίζει, το μπορεί και φυσικά του το ευχόμαστε.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!