H απίστευτα γοητευτική νέα Ferrari Portofino

Πέτρος Πιτσίνης
H απίστευτα γοητευτική νέα Ferrari Portofino
Από το 2018 ξεχάστε την California T. Το νέο μοντέλο βάσης στη γκάμα της ιταλικής εταιρείας αλλάζει και κολάζει έως και μοναχούς.

Αυτή θα είναι η φτηνότερη και λιγότερη ισχυρή Ferrari από το 2018. Η Portofino, πανέμορφη όπως άλλωστε και η παραλιακή πόλη η οποία αποτέλεσε τη νονά της, έρχεται να αντικαταστήσει την California T και κατακόκκινη, να εξάψει τα πάθη.

Με σαφείς αισθητικές αναφορές στην 488 GTB, η Portofino είναι πολύ πιο αιχμηρή και δυναμική από το μοντέλο που αντικαθιστά. Διαφορετικές είναι και οι διαστάσεις της, με το μήκος και το πλάτος να έχουν αυξηθεί στα 4,586 και 1,938 μέτρα αντίστοιχα, ενώ το ύψος έχει μειωθεί στα 1,318 μέτρα.

Με αυτές τις διαστάσεις, η Portofino δείχνει ακόμα πιο αεροδυναμική και σε επαφή με το δρόμο. Σύμφωνα με τη Ferrari, το πλαίσιο είναι εντελώς νέο με σημαντικά αυξημένη στιβαρότητα και μειωμένο βάρος, χωρίς όμως να ανακοινώνεται προς το παρόν.

Η διάταξη των 2+2 θέσεων και η σκληρή αναδιπλούμενη οροφή ηλεκτρικής λειτουργίας είναι στοιχεία που διατηρούνται από την California T και καθιστούν την Portofino ένα από τα πιο πρακτικά μοντέλα της φίρμας. Και εδώ όμως έχουμε σημαντικές αεροδυναμικές βελτιώσεις καθώς, με ανοιχτή την οροφή, το νέο αλεξήνεμο της Portofino μειώνει τη ροή του αέρα στο χώρο επιβατών κατά 30%. Καθιστώντας την οδήγηση με ανοιχτή οροφή πολύ πιο απολαυστική για όλους τους επιβάτες.

Παρότι «εισαγωγικό» μοντέλο στη γκάμα της Ferrari, η Portofino έχει όλα τα εχέγγυα ενός πραγματικού supercar, ενώ τα ηλεκτρονικά ελεγχόμενα αμορτισέρ της ανάρτησης με τα διπλά ψαλίδια εμπρός και πίσω, εξασφαλίζουν εξαιρετική άνεση στις καθημερινές μετακινήσεις και ιδανικό έλεγχο στη σπορ οδήγηση. Οι 600 ίπποι ισχύος στις 7.500 σ.α.λ. και τα 760 Nm ροπής από τις 3.000 – 5.250 σ.α.λ. που αποδίδει ο 3,9 λίτρων V8 κινητήρας, επιτρέπουν μέγιστη ταχύτητα 320 χλμ./ώρα και επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα σε 3,5 δλ.

Η νέα Ferrari Portofino θα κάνει το επίσημο ντεμπούτο της στη διεθνή έκθεση της Φρανκφούρτης στις 12 Σεπτεμβρίου, όπου και θα αποκαλυφθούν τα πλήρη τεχνικά χαρακτηριστικά της, καθώς και ο χρόνος έναρξης των πρώτων παραδόσεων, που προβλέπεται στις αρχές του 2018.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!