Ηλεκτρικό το μέλλον του Volkswagen Scirocco

Πέτρος Πιτσίνης
Ηλεκτρικό το μέλλον του Volkswagen Scirocco
Το κουπέ της Volkswagen θα αποκτήσει μπαταρίες στην επόμενη γενιά του και θα προσφέρεται ως μια σπορτίφ εναλλακτική, με οικολογικό χαρακτήρα και χαμηλότερο κόστος κίνησης.

Η Volkswagen ποτέ δεν έκρυψε ότι το μέλλον της είναι ηλεκτρικό. Οι αντίστοιχες εκδόσεις του Up! και του Golf είναι ήδη γεγονός, τα Plug-In υβριδικά όπως το Passat GTE ή το Golf GTE υπάρχουν ως εναλλακτικές και ακολουθούν μερικά ακόμη μοντέλα, που βρίσκονται ακόμη σε φάση πρωτοτύπων.

Το γνωστό μας Scirocco όμως, θα μεταμορφωθεί στην επόμενη γενιά του, σύμφωνα με το Auto Express. Θα βασίζεται στην ηλεκτρική πλατφόρμα MEB και θα διατίθεται σε πλειάδα εκδόσεων, που θα ξεκινούν από τα εμπροσθιοκίνητα των περίπου 170 ίππων και θα καταλήγουν στην τετρακίνητη των 300 αλόγων! Έτσι ο σπορ χαρακτήρας του κουπέ μοντέλου δεν θα χαθεί, ενώ θα έχει σαφείς σχεδιαστικές επιρροές από το πρωτότυπο I.D. Hatchback που έχουμε ήδη δει.

Οι εξελιγμένες μπαταρίες που θα το εφοδιάζουν θα του επιτρέπουν να κινείται περίπου για 320 χιλιόμετρα στις βασικές εκδόσεις και 605 χιλιόμετρα στις ακριβότερες και παράλληλα θα φορτίζονται σε σύντομο χρονικό διάστημα, φήμες που αν επιβεβαιωθούν θα έχουμε να κάνουμε με ένα ηλεκτρικό μοντέλο που πρακτικά εξαλείφει τα βασικά μειονεκτήματα του είδους. Περιμένουμε πως στο υπόλοιπο του έτους θα έχουμε κάποιες επιπλέον πληροφορίες, για το αν τελικά το Scirocco θα συνεχίσει να βαδίζει στα χνάρια του σημερινού ή αν θα μεταμορφωθεί σε ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο με ενδιαφέρον ντιζάιν και σπορ καταβολές.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!