«Καταπληκτική αισθητική» για το νέο Nissan Leaf (vid)

Πέτρος Πιτσίνης
«Καταπληκτική αισθητική» για το νέο Nissan Leaf (vid)
Η δεύτερη γενιά του παγκόσμιου best seller των ηλεκτρικών αυτοκινήτων θα εμφανιστεί στις οθόνες μας στις 6 Σεπτεμβρίου και η ιαπωνική εταιρία μας προϊδεάζει για κάτι «καταπληκτικό».

Μέχρι σήμερα η Nissan μας έχει ενημερώσει σχετικά με το πόσο τεχνολογικά προηγμένο θα είναι το νέο Nissan Leaf, με αυξημένη αυτονομία, σύστημα ProPilot και τεχνολογία οδήγησης ενός πεντάλ.

Τη σκυτάλη πλέον παίρνει η αισθητική, η οποία δεν είχε αποτελέσει, μέχρι σήμερα, κάποια από τις αιχμές στη σταδιακή γνωριμία μας με το νέο Leaf. Οι λεπτομέρειες που δίνει στη δημοσιότητα η Nissan αφήνουν να εννοηθεί ότι η δεύτερη γενιά θα είναι σαφώς πιο εντυπωσιακή, δυναμική και ενδιαφέρουσα.

Ίσως λοιπόν και «καταπληκτική», αν κρίνουμε από τη θαρραλέα αισθητική προσέγγιση του νέου Micra, το οποίο σε μια σχετικά συντηρητική κατηγορία, τόλμησε να αναδείξει τη σχεδίαση σε πρωτοκλασάτο στοιχείο εμπορικής επιτυχίας.

Το νέο Leaf φαίνεται ότι βαδίζει στο δρόμο που χάραξε το Micra, όπου χωρίς ακρότητες, οι αιχμηρές και σπορ γραμμές συνδυάζονται με πολύ αρμονικές αναλογίες. Η τελευταία απόδειξη από τη Nissan αφορά το πίσω δεξί φανάρι του Leaf, το οποίο μαζί με το εμπρός αριστερό από μια παλιότερη εικόνα teaser και ένα σκαρίφημα της σιλουέτας του μοντέλου, είναι οι μόνες αποδείξεις των λόγων της.

Το Nissan Leaf είναι το πιο δημοφιλές αμιγώς ηλεκτρικό όχημα στον κόσμο, με περισσότερες από 280.000 πωλήσεις παγκοσμίως. Είναι λογικό λοιπόν η ιαπωνική εταιρεία να βασίζει πολλά σε αυτό, με δεδομένο άλλωστε ότι όλη η βιομηχανία του αυτοκινήτου στρέφεται πλέον στην ηλεκτρκίνηση.

Η Nissan πάντως δεν φείδεται «βαριών» εκφράσεων για το νέο της δημιούργημα, καθώς δηλώνει πως «το Nissan Leaf θα καταπλήξει και με τον σχεδιασμό του, ανεβάζοντας πολύ ψηλά τον πήχη στην κατηγορία των αμιγώς ηλεκτροκίνητων οχημάτων». Κυριακή κοντή γιορτή καθώς, σε 15 μέρες από σήμερα, θα έχουμε τη δυνατότητα να κρίνουμε ιδίοις όμμασι το αποτέλεσμα των κόπων της Nissan.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!